Obavijesti

Sport

Komentari 61

Šola: Da, želim biti izbornik Hrvatske! Ali ako me pozovu

Šola: Da, želim biti izbornik Hrvatske! Ali ako me pozovu
1

Španjolci igraju izuzetno kvalitetan i atraktivan rukomet, što me iznenadilo. Nijemci su Nijemci. Osciliraju, ali su jako kvalitetni i to će pokazati, kazao je Šola...

VIDEO

Osvajao je s reprezentacijom baš sve, bio član legendarne Červarove generacije koja je pokorila svijet 2003. godine i bio je poznat po crvenoj, ljubičastoj i razno raznim bojama kose. Naravno, riječ je o legendarnoj hobotnici Vladi Šoli!

Šola je ove sezone preuzeo vođenje kineske momčadi sa Sveučilišta u Pekingu koja nastupa u Seha ligi, a Europsko prvenstvo prati iz topline svog doma. Koliko nam je samo sreće donosio sa svojim ludim i ključnim obranama, a sada je na njegovom mjestu Marin Šego koji je izludio naše protivnike, a posebno Srbe kojima je obranio 16 šuteva.

Zagreb: Okupljanje zlatnih rukometaša olimpijaca povodom 15 godina od osvajanja olimpijskog zlata u Ateni

- Vratari su uvijek u prvom planu, i onda kada brane dobro, a pogotovo kada brane slabije. Način igre koji gaji Lino Červar podrazumijeva mali broj primljenih golova, a tu obrana i vratari igraju ključnu ulogu - kazala je legendarna hobotnica  o novoj 'kaubojskoj' hobotnici u emisiji 'Vrijeme je za rukomet'.

Izviđač kao Dinamo: Dao 14 igrača na Europsko prvenstvo
Izviđač kao Dinamo: Dao 14 igrača na Europsko prvenstvo

Hrvatska je besprijekorno sredila svoju skupinu i prošla u drugi krug, a tamo nas čeka nešto teži zadatak. Španjolci i Nijemci će nam biti glavni suparnici za polufinale, a ne smijemo zaboraviti ni domaćine Austrijance i Čehe.

Antonio Bronic/PIXSELL

- Španjolci igraju izuzetno kvalitetan i atraktivan rukomet, što me iznenadilo. Nijemci su Nijemci. Osciliraju, ali su jako kvalitetni i to će pokazati. Mi smo dugo u samom vrhu i naravno da želimo zlato. Ali mi smo Hrvatska, ne smijemo se zamarati s tim tko je s druge strane, imamo svoju filozofiju i igru i to je to.

Lino Červar je već najavio da će se umiroviti nakon Olimpijskih igara, preuzet će mjesto kordinatora reprezentacije, a polako se počelo pričati i o njegovom nasljedniku. Hoće li to biti Šola?

- Jasno da želim, a ako će me i oni htjeti, valjda će me pozvati na razgovor - zaključio je bivši golman.

Šola je jedan od naših najboljih golmana u povijesti. Osvojio je Olimpijsko zlato, svjetsko zlato, no triple-double je izostao. Europsko prvenstvo ipak nije palo, osvojio je broncu 1994. godine u Portugalu, a to je i jedino zlato koje fali u vitrinama naše reprezentacije. Ima još i dva srebra sa SP-a 1995. godine u Islandu i iz Tunisa 2005. 

Raspored drugoga kruga: Prvo Austrija, a s furijom popodne
Raspored drugoga kruga: Prvo Austrija, a s furijom popodne

Što je najvažnije, zna kako diše naša reprezentacija, a posljednjih godina se punio trenerskim iskustvom i sigurno je jedan od legitimnih kandidata za preuzimanje naše reprezentacije. A ako će je voditi onako kako je i nekada branio, onda potpisujemo!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović