Obavijesti

Sport

Komentari 17

Solarijev je plan s Modrićem potpuno uspio! Luka briljira

Solarijev je plan s Modrićem potpuno uspio! Luka briljira
1

Samo su četvorica igrača Reala ove sezone sudjelovala u više golova: Benzema, Bale, Sergio Ramos i Vinicius. Modrić je zabio ili asistirao za njih devet

VIDEO

I u trenucima dok je primao najveća priznanja koja nogometaš može primiti, Luka Modrić skromno je naglašavao kako još traži pravu formu. Nakon maestralne prošle sezone i vrhunca na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, te kraćeg ljetnog odmora, sasvim je razumljivo da u sezonu nije ušao u top formi.

Ali nakon predstava protiv Barcelone u Kupu kralja (1-1) i Atletica u La Ligi (3-1), Realovi su kroničari i navijači složni: Luka nam se vratio! I to u savršenom trenutku. Sad je lov na Barcelonu, sad je nokaut faza Lige prvaka.

Najbolji nogometaš svijeta opet je onaj stari, pravi. A kad je tako, i Realova je igra tečnija, bolja, učinkovitija.

Već su utakmice protiv Seville i Betisa u siječnju pokazale naznake Ballon d'Ora, a vrhunac je došao u subotnjem madridskom derbiju: nitko nije imao više dodavanja ni preciznija dodavanja, a samo je Casemiro imao više osvojenih lopti. Dakako, tu je i asistencija Baleu za konačnih 3-1. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
La Liga Santander - Real Madrid v Sevilla

"Nakon sjajnog SP-a, Modrićev je utjecaj na početku sezone bio manji nego što je Real navikao, a kad je Santiago Solari preuzeo momčad, napravio je plan da Luku odmara što je više moguće. I premda je počeo u svih 13 prvenstvenih utakmica koje je Solari vodio, Modrić se odmarao u pet utakmica Kupa kralja i dvaput u Ligi prvaka. A i u 13 susreta La Lige u kojima je počeo, pet je puta bio zamijenjen", piše AS i nastavlja:

"Protiv Barcelone je u kupu na Camp Nou imao 94 posto točnih dodavanja i osvojio loptu pet puta, dok je protiv Atlética odigrao 90 minuta bez ikakvih znakova umora."

Statistika nakon asistencije Baleu govori da je Luka ove sezone sudjelovao u devet golova, što znači da su samo četvorica realovaca učinkovitija od njega: Karim Benzema (24), Gareth Bale (17), Sergio Ramos (12) i Vinicius (12).

A Solarijev sjajan plan se nastavlja: slijedi Ajax u Ligi prvaka, uzvrat s Barcelonom u kupu, prvenstveni okršaji s Gironom i Levanteom, pa prvenstveni El Clásico 3. ožujka. Gironu će propustiti zbog petog žutog kartona, što znači da će između Ajaxa i Levantea imati deset dana...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića