Obavijesti

Sport

Komentari 10

Solskjaer nakon 10 godina: United će ponoviti povijest

Solskjaer nakon 10 godina: United će ponoviti povijest
1

Ole Gunnar Solskjaer zabio je za Manchester United protiv Bayerna pobjednički gol u finalu Lige prvaka prije točno 10 godina u 92. minuti

VIDEO

Finale je Lige prvaka, godina je 1999. i na Camp Nou igraju Bayern i Manchester United, dva vjerojatno najbolja kluba te sezone. Bavarci vode od šeste minute, a United nikako da zabije čudesnom Oliveru Kahnu. I tada, u 81. minuti, po tko zna koji put te sezone Alex Ferguson na samom kraju utakmice u igru "baca" svog spasitelja s klupe.
- Te sezone imali smo naviku zabijati kasno u utakmici i izvlačiti se iz nemogućih situacija. Ja sam ih zabio nekoliko pa mi trener nije morao reći ništa posebno. Rekao je samo: 'Uđi i daj sve od sebe' - prisjeća se Norvežanin.
Sve nakon tog njegova ulaska je povijest, utakmica koja će se prepričavati još godinama. Najprije je u 90. minuti Beckham izveo prvi korner, a Sheringham zabio za produžetke. U 92. Beckham izvodi još jedan savršeni korner, a Solskjaer zabija za naslov.
- Ne mogu se točno sjetiti svih pojedinosti nakon gola. Znam da su me suigrači zatrpali na terenu, no slavlje poslije utakmice je najbolji dio svega. Te sezone osvojili smo trostruku krunu i to je nevjerojatan osjećaj. Naravno da ću se uvijek sjećati toga gola. Nije me učinio boljim nogometašem, no sada, 10 godina kasnije, svjestan sam što taj gol znači za klub - priča Solskjaer.
Danas je sa 36 godina menadžer druge Manchesterove momčadi, a igračku karijeru obilježila je etiketa superzamjene. No skromni Norvežanin nikada nije požalio što nije igrao više.
- Možda sam tada želio više igrati, no odlučio sam se prepustiti u ruke menadžera i raditi što mi kaže. Sada znam da je to bila odlična odluka.
Ovogodišnje finale je 10 godina i jedan dan nakon tog povijesnog u Barceloni, a Solskjaer vjeruje da United ima što je potrebno da osvoji naslov.
- Vjerujem u ovu momčad i trenera. Sir Alex je iskusan, zna sve o nogometu i ima neprestanu glad za pobjedama. Momčad je također iskusna i to im pomaže u osvajanju trofeja. Nadam se da će ponoviti prekrasne uspjehe iz 1999. godine - završila je Alexova superzamjena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu