Obavijesti

Sport

Komentari 105

Hilal Soudani otišao iz Dinama: 'Plavi će mi uvijek biti u srcu'

Hilal Soudani otišao iz Dinama: 'Plavi će mi uvijek biti u srcu'
8

Hilal Soudani više nije igrač Dinama. Alžirac je potpisao za engleskog drugoligaša, bivšeg dvostrukog europskog prvaka, Nottingham Forrest. Englezi su Dinamu platili tri milijuna eura odštete

VIDEO

Hilal Soudani nakon pet godina i osam trofeja u Dinamu karijeru nastavlja u engleskom drugoligašu Nottingham Forrestu!

- Nakon pet prelijepih godina u dresu Dinama, stiglo je vrijeme za nove izazove. Dječački san bio mi je igrati u Engleskoj i sad sam ga ostvario. Svim navijačima Dinama, upravi i suigračima hvala na prekrasnim trenucima. Zauvijek ću nositi Dinamo u svom srcu i biti njegov najveći navijač - rekao je Soudani na oproštaju.

Soudanija su htjeli Talijani (Cagliari), bogatstvo su mu nudili Saudijci i Kinezi (četiri milijuna eura godišnju plaću), ali sve ih je odbio zbog Nottinghama.  Engleski drugoligaš Dinamu je platio odštetu od tri milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Plavi su tako u kratkom roku nakon Borne Sose i Ante Ćorića ostali bez trećeg važnog igrača, bez ikakve konkurencije, najboljeg i najvažnijeg igrača koji je golovima i asistencijama Dinamu posljednjih godina donosio titule.

 

Gospodin derbi

Soudani je u punih je pet godina u maksimirskom klubu osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske, tri Kupa i Superkup, dvaput s plavima igrao u skupinama Lige prvaka, dvaput u skupinama Europske lige.

Odlazi nakon sezone u kojoj je s plavima osvojio dvostruku krunu, postao najbolji strijelac Prve HNL, a u izborima Hrvatskoga nogometnog saveza kao i Udruge Nogometni sindikat proglašen najboljim igračem lige.

Od ljeta 2013. do danas odigrao je 197 službenih utakmica uz 86 golova u plavom dresu. Posebno je inspiriran bio u derbijima protiv Hajduka i Rijeke što mu i donijelo nadimak 'Mr. Derby. Triput je odlučio najveći hrvatski derbi protiv Hajduka, sva tri puta u nadoknadi. U sezoni 2014/'15. je u 91. i 94. asistirao za preokret i pobjedu 3-2, i to u utakmici u kojoj je bio trostruki asistent.

Sljedeće je godine zabio u 95. u Maksimiru za pobjedu 2-1, a sezonu kasnije na Poljudu u 93. za pobjedu 1-0. Odlazi kao peti najbolji strijelac u povijesti Dinama u derbijima protiv Hajduka sa sedam postignutih golova. 

Protiv Rijeke je zabio čak 14 komada prestigavši legendarnog kapetana Zambatu koji je Riječanima zabio 13 puta.

Dinamu je dao riječ, sad su mu plavi vratili

Soudani je svih ovih godina bio maksimalno pošten i odan Dinamu, nije prvi put da ga traže drugi klubovi, ali Alžirac je nekoliko puta dao riječ Dinamu da ostaje, bez obzira kakve ponude došle i tu je riječ održao.

Sad kad je došlo vrijeme za rastanak, bez obzira što su ranije ponude vjerojatno bile daleko izdašnije, Dinamo ga je pustio. Kako i ne bi, Soudani je zadužio plave, teško da će ga u skorije vrijeme netko uspješno nadomjestiti, a često je govorio da se u Zagrebu osjeća kao kod kuće.

Tko zna, možda se jednoga dana vrati doma...

Hvala Mr. Derbi!

[HVALA MR. DERBI] Ovo video posvećen je tome kako je nastao Mr. Derbi i pravi je užitak pogledati ga! Hvala na svemu Hillal Soudani i sretno!

Objavljuje GNK Dinamo Zagreb u Petak, 29. lipnja 2018.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio