Obavijesti

Sport

Komentari 129

Belgija okrenula protiv Alžira, Wilmots pogodio s izmjenama

Belgija okrenula protiv Alžira, Wilmots pogodio s izmjenama
20

Igrači Vahida Halilhodžića nisu uspjeli iznenaditi Belgiju u prvoj utakmici skupine H na Svjetskom prvenstvu. Belgija je golovima Fellainija i Mertensa došla do tri boda

VIDEO

Činilo se da bismo mogli vidjeti iznenađenje u prvoj utakmici dana, ali Belgija je u drugom poluvremenu uspjela doći do pobjede 2-1 protiv Alžira. Ovo je Belgijcima bio 22. put da su gubili na svjetskim prvenstvima i tek drugi put da su preokrenuli rezultat u svoju korist. 

Dvije odlične odluke imao je belgijski izbornik Marc Wilmots. U drugom je poluvremenu na teren poslao Driesa Mertensa i Marouanea Fellainija, a i jedan i drugi bili su strijelci za prvu belgijsku pobjedu na SP-ima nakon utakmice protiv Rusije 2002. godine. 

S druge strane, Vahid Halilhodžić odlično je postavio svoju momčad u prvom poluvremenu. U brzoj kontri u 24. minuti s lijeve strane ubacio je Ghoulam, a na drugoj je vratnici Vertonghen povukao Feghoulija, zbog čega je sudac Rodriguez dosudio penal. 

- Potpuno glup obrambeni potez Vertonghena - napisao je na svoj Twitter bivši engleski nogometaš Gary Lineker i najbolje opisao što se dogodilo u 24. minuti u Belo Horizonteu.

Alžir zabio nakon 506 minuta

Feghouli nije bio praznovjeran. Sam je uzeo loptu i postigao prvi alžirski gol na svjetskim prvenstvima još od 1986. godine. Alžirci su bili 506 minuta bez gola, što je samo 11 minuta manje od negativnog rekorda Bolivije

Nemoćna Belgija počela se mijenjati u nastavku utakmice, prvo nakon ulaska Mertensa, a onda i nakon izlaska Romelua Lukakua. Napadač je odigrao prilično lošu utakmicu, pa se Wilmots odlučio bez svoje prve napadačke zvijezde potražiti izjednačenje. 

Fellaini i Mertens preokrenuli

Pronašao ga je nakon ulaska Fellainija. Igrač Manchester Uniteda bio je samo pet minuta na terenu prije nego je glavom pospremio centaršut De Bruynea u mrežu Mbolhija. Fellaini je i poslije gola stalno bio u šesnaestercu Alžira i stvarao velike probleme Halilhodžićevoj obrani, a još jedan njegov dobar pokušaj glavom skinuo je Mbolhi. 

No ni alžirski golman više nije imao odgovora na akciju iz 80. minute. Nešto brži napad povukao je Hazard i poslužio Mertensa na desnoj strani, a krilni igrač belgijske reprezentacije okrunio je svoju vrlo dobru utakmicu golom za pobjedu Belgije. 

Soudani odradio 65 dobrih minuta

Belgija je tako neporažena u sedam uzastopnih utakmica grupne faze na SP-ima, a niz će pokušati nastaviti i protiv Rusije i Koreje. Alžirci su prekinuli niz bez gola, ali i dalje traže prvu pobjedu još od 1982. godine. Dodajmo da je Dinamov El Arabi Soudani igrao prvih 65 minuta za Alžir kao jedini napadač.

  • Skupina H: Belgija - Alžir 2-1 (Fellaini 70', Mertens 80'; Feghouli 25')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe