Obavijesti

Sport

Komentari 60

Southgate: Hrvati su ratnici i imaju nevjerojatan mentalitet

Southgate: Hrvati su ratnici i imaju nevjerojatan mentalitet
1

Hrvatska i Engleska igraju u nedjelju u 15 sati u zadnjem kolu Lige nacija. Ako pobijedimo, prvi smo. S porazom ili 0-0 smo zadnji i ispadamo u niži rang. Svaki remi s postignutim golom ostavlja nas u ovom rangu

VIDEO

 

Ovo je šansa da dečki koji su izgubili od Hrvatske na SP-u pokažu što mogu. Uzbudljivo je bilo kad smo saznali da je Hrvatska pobijedila Španjolsku jer sad znamo da na Wembleyu ne igramo samo za čast, rekao je Gareth Southgate, engleski izbornik.

Hrvatska gostuje na Wembleyu protiv Engleske u nedjelju u 15 sati u posljednjem kolu Lige nacija, samo 72 sata nakon dramatične pobjede protiv Španjolske na Maksimiru, pobjede koja je Vatrenima dala šansu da budu prvi u skupini i prođu dalje.

- Neki pričaju o europskim kvalifikacijama 2007. i pobjedi Hrvatske koja nas je izbacila s Eura, ali ja na to ne gledam tako. Za mene je bitno da smo nešto naučili iz prošlog poraza u Rusiji i da ćemo pokazati da smo se popravili. Kako god završilo, ovo je bila briljantna godina za engleski nogomet. Za kraj nas čeka momčad pravih ratnika koja je pokazala da može okrenuti 6-0 poraz u pobjedu u samo dva mjeseca. To sve govori o hrvatskom mentalitetu i kvalitetu - rekao je Gareth Southgate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 

Tko prolazi, a tko ispada?

Nakon nepotpuna četiri kola, Španjolska, koja je odigrala sve utakmice, vodi u našoj skupini sa šest bodova. Engleska i Hrvatska imaju utakmicu manje, Englezi su drugi s četiri boda, isti broj bodova uoči zadnjeg kola ima Hrvatska.

Ako pobijedimo Engleze, završit ćemo na prvom mjestu u skupini i tako se plasirati na završni turnir Lige nacija. Ako izgubimo, bit ćemo zadnji u skupini i ispadamo u niži rang. Svaki remi s postignutim golom znači da i sljedeće godine igramo u elitnom rangu Lige nacija, ali Španjolci bi u tom slučaju bili prvi i prošli dalje, dok bi Englezi ispali u niži rang natjecanja.

- Bit će to prava poslastica za navijače. Nedostaje nam nekoliko igrača i to je prava šteta, ali tu su drugi koji ih mogu nadomjestiti. Protiv Hrvatske moramo odigrati savršeno. Hrvati znaju da dolaze na puni Wembley, nabrijani su na pobjedu, ali i mi moramo biti - dodao je engleski izbornik Gareth Southgate.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi