Obavijesti

Sport

Komentari 2

SP atletika: Zoranu Taliću srebro, Katanušiću bronca

SP atletika: Zoranu Taliću srebro, Katanušiću bronca
1

Ostaje mi samo da se dobro odmorim i saniram ozljedu i vjerujem da će konačno i zlato biti moje, rekao je Zoran Talić, srebrni na Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom

VIDEO

Zoran Talić u kategoriji skakača u dalj za osobe s intelektualnim teškoćama sa skokom od 7,32 metra i novim europskim rekordom osvojio je srebrno odličje, a Ivan Katanušić je novim osobnim rekordom od 57,33 metra osvojio broncu u bacanju diska u kategoriji podkoljeničnih amputiraca, trećeg dana 8. IPC Svjetskog atletskog prvenstva za osobe s invaliditetom.

- Nažalost, opet mi je pripalo srebro, jer nekada tih pet centimetara izgleda toliko daleko do zlata, u čemu me je spriječila ozljeda koljena skočne noge. Imao sam daljinu u nogama, ali nažalost ozljeda je učinila svoje. Ostaje mi samo da se dobro odmorim i saniram ozljedu i vjerujem da će konačno i zlato biti moje - izjavio je svjetski doprvak Zoran Talić.

Zlato je osvojio Malezijac Romly Abdul Latif sa skokom 7,37 metara, dok je brončani Ukrajinac Dmytro Prudnikov sa 7,12 metra.

Medalju brončanog sjaja s osobnim rekordom (57,33 m) osvojio je Ivan Katanušić u kategoriji podkoljeničnih amputiraca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Za mene je ova bronca zlatnog sjaja. Naime, nakon loma noge u Riju te operacije slijepog crijeva u prosincu prošle godine, doista se bilo teško mentalno vratiti na bacalište. No, zahvaljujući Queen Elizabeth Olympic Parku, gdje su održane atletske priredbe tijekom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, i mome treneru Rolandu Vargi u tome sam uspio. Moram spomenuti i nesebičnu podršku moje djevojke i obitelji, bez koje ne bi bilo ovakvog, za mene veličanstvenog uspjeha. Vjerujem da je to samo početak u lovu na svjetske, europske i paraolimpijske medalje - zaključio je Katanušić.

Svjetski prvak je Amerikanac Jeremy Campbell sa hicem 63,66 metara, dok je srebro osvojio još jedan Amerikanac David Blair bacivši disk na 62,47 metara.

Drugi hrvatski atletičar u ovoj disciplini Josip Slivar nakon što mu je popustila proteza, sa 45,69 metara zauzeo je deseto mjesto.

U jutarnjem programu prvo je na bacalište izašao Deni Černi u kugli, za osobe s mišičnom distrofijom, te prvim hicem od 8,86 metara zauzeo 7. mjesto. 

Nadmetanja se održavaju do 23. srpnja, a sudjeluje oko 1300 sportaša iz 100 zemalja, koji se bore za 213 kompleta medalja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida