Obavijesti

Sport

Komentari 4

SP: Riesch slalomska prvakinja, Jelušić sedma

SP: Riesch slalomska prvakinja, Jelušić sedma
1

Ana Jelušić, jedina hrvatska skijašica u drugoj vožnji, nije imala dobar nastup, no s obzirom na padove u drugom laufu na kraju je završila sedma

VIDEO

Njemačka skijašica Maria Riesch postala je u Val d'Isereu novom svjetskom prvakinjom u slalomu. Podsjetimo da je Njemica trenutačno i najbolja u slalomu Svjetskoga kupa...
Takav scenarij je bio prilično iznenađujuć budući je Riesch nakon prve vožnje bila tek na šestom mjestu. No, odlična druga vožnja joj je bila dovoljna da se okiti prvom medaljom na ovom prvenstvu. Nakon nje je u startnoj kućici bilo još pet skijašica, no Šveđanka Hansdotter je bila prespora, Čehinja Zahrobska je također nije ugrozila, a potom su počeli padovi. Grdno je pogriješila Francuskinja Sandrine Aubert, pa je proklizala Lindsey Vonn, a najtragičnije je utrku završila prva nakon prve vožnje Talijanka Manuela Möelgg. Na prvom i drugom prolazu je čuvala 30-ak stotinki prednosti, ali je desetak vrata prije kraja zapela i propustila šansu uzeti zlatnu medalju.
Prednost koju je Riesch na kraju pobijedila pred konkurencijom je bila ogromna. Čak 77 stotinki je zaostala za njom drugoplasirana Čehinja Šarka Zahrobska, dok se broncom okitila Finkinja Tanja Poutiainen sa zaostatkom većim od jedne sekunde.
Ana Jelušić, jedina hrvatska skijašica u drugoj vožnji, nije imala dobar nastup, no s obzirom na mnoge padove u drugom laufu na kraju je završila na vrlo dobrom sedmom mjestu. Podsjetimo da je nakon "prvog poluvremena" bila na 12. mjestu.
Bio je to gotovo tragični slalom za Talijanke. Osim što je Mölgg ispustila zlato, Karbon i Gius su se plasirali na najružnijim mjestima - četvrtom i petom. Podsjetimo da su u prvoj vožnji nastupile još tri hrvatske skijašice.
Nika Fleiss je nakon loše izvedbe (na drugom prolazu je kasnila više od dvije sekunde) pogriješila u drugom dijelu staze i završila sa nastupom na ovom Svjetskom prvenstvu. Sofija Novoselić je zauzela 33. mjesto s 5.62 sekunde zaostatka, dok je Matea Ferk ispala vrlo brzo nakon starta.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet