Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

SP u atletici: Andrea Ivančević i Ivana Lončarek u polufinalu

None Foto: Borna Filić/Igor Kralj/PIXSELL 5

Hrvatske atletičarke Andrea Ivančević i Ivana Lončarek plasirale su se u polufinale utrke na 60 metara s preponama na Svjetskom dvoranskom atletskom prvenstvu u Birminghamu

Naša rekorderka u ovoj disciplini, Andrea Ivančević (33) je u svojoj kvalifikacijskoj skupini bila treća s vremenom od 8.15 sekundi i prošla je dalje jer su plasman u polufinale izborile po četiri najbolje plasirane iz svake od pet skupina uz još četiri najbolje po vremenu.

Foto: Lucy Nicholson/Reuters/PIXSELL

Ivančević se tijekom čitave utrke držala između treće i četvrte pozicije te na kraju ciljem prošla 12 stotinki ispred petoplasirane Austrijanke Beate Schrott. Prvo mjesto u njezinoj skupini osvojila je Norvežanka Isabelle Pedersen.

Ivana Lončarek (26) je u svojoj skupini zauzela peto mjesto s vremenom od 8.16, no to je bilo najbolje vrijeme od svih trkačica koje nisu završile na nekoj od prve četiri pozicije u svojim skupinama pa će i ona nastupiti među 24 najbolje u ovoj disciplini.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prolazak po plasmanu izmakao joj je za samo dvije tisućinke, koliko je brža od nje bila Poljakinja Karolina Koleczek. Na prva tri mjesta svrstale su se Nigerijka Oluwatobiloba Amusan sa 7.95, Australka Sally Pearson sa 7.96 i Bjeloruskinja Alina Talaj sa 8.11.

Uvjerljivo najbolje vrijeme kvalifikacija ostvarila je Amerikanka Kendra Harrison sa 7.77.

Polufinalne utrke na programu su u subotu od 19.05, dok će se finale trčati također u subotu od 21.55 sati.

Komentari (4)