Obavijesti

Sport

Komentari 4

Spalletti zna tko je ključ: Modrića sam htio u Rusiji

Spalletti zna tko je ključ: Modrića sam htio u Rusiji
1

OSAM ZAREDOM Kraljevski klub nema sreće protiv Talijana na dva susreta, ispao je osam puta u nizu. Luku Modrića Zenitovi milijuni nisu ga privukli, iz Tottenhama je otišao u Real Madrid i sad prijeti Romi i Lucianu Spallettiju

VIDEO

"Gledao sam ga kad sam bio trener Zenita. I klub i ja bili bismo presretni da smo ga uspjeli dovesti, ali tad nije bio dostupan."

Tako je Luciano Spalletti počeo priču o utakmici osmine finala Lige prvaka protiv madridskog Reala. Uz Luku Modrića, trener Rome istaknuo je još jedno ključno ime.

- Ima onaj mali Cristiano - nasmijao se Spalletti.

Bez kaveza za Ronalda

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ronaldo je jedan od najboljih na svijetu, ali to ne znači da ću ga strpati u kavez i okružiti trojicom igrača.

Talijanski stručnjak opet je u istoj situaciji kao prije osam godina. S Romine klupe pokušat će još jednom iznenaditi Madrid, u kojem suze rone kad vide Talijane s druge strane. Naime, Real od 1988. nije izbacio talijanskog protivnika na dvije utakmice.

Osam ispadanja Reala

Milan je 1989. i 1990. godine ostavio Real bez europskog naslova, a dvije godine poslije Torino ga je izgurao i iz Kupa Uefe. Juventus je bio uspješniji 1996., 2003., 2005. i prošle godine u polufinalu. Rimljani se rado sjećaju kako su s dva puta po 2-1 protiv Reala stigli do najboljih osam u proljeće 2008.

- Tad smo napravili veliko iznenađenje. Sad bi naš prolazak bio još i veći šok. Ali to je u redu, mi volimo iznenađenja - opušten je Spalletti uoči današnje utakmice u Rimu. Ali bez obzira na četiri uzastopne pobjede i dobru atmosferu na Olimpicu, svjestan je da uspjeh iz osmine finala 2008. nema previše veze s novim duelom protiv “kraljeva”.

- Ovaj Real Madrid puno je borbeniji od onog. Protiv onog biste se samo zatvorili na svoju polovicu, a ovaj sad vam u tri sekunde projuri preko cijelog terena.

"Zidane ima ideje"

Očito u Rimu nemaju ništa protiv prepuštanja uloge favorita. No ni u Madridu nije bilo ništa hrabrijih najava prije leta prema Apeninima.

- Idemo zaustaviti Romu. Uzeti im loptu i izvući pozitivan rezultat. Vrlo je važno da ne primimo gol tamo - oprezan je Isco.

Veznjak očito zna da madridski klub osam puta u nizu nije pobijedio u gostima kod talijanskih klubova. Tu bi trebalo pomoći iskustvo Zinedinea Zidanea, koji je samo na Olimpicu pobijedio Romu triput.

- Puni smo samopouzdanja. Zidane nam ulijeva povjerenje, stalno ima nove ideje i svakog dana cijela momčad uči na treningu - objasnio je Karim Benzema bolje raspoloženje u bijelo-plavim redovima.

Zidane je protiv Athletic Bilbaa skinuo svoj prvi veliki skalp u Primeri. Za sljedeći korak u trenerskoj karijeri treba mu nešto što prethodnici nisu uspjeli. Nešto poput rušenja talijanske kletve.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram