Obavijesti

Sport

Komentari 138

Španjolci razbijali Srbe i poslali ih na Amerikance u polufinalu

Španjolci razbijali Srbe i poslali ih na Amerikance u polufinalu
5

Rubio je morao uzeti daha, a Bogdanović je doveo svoje na 58-67 na startu posljednje četvrtine. Međutim, samo on danas nije mogao sam pobijediti Španjolce

VIDEO

Ulog nije bio malen. Tko dobije, neće na Amerikance sve do finala. Pa su i Srbi i Španjolci igrali, ili barem tako izgledali, skoro kao da je finale. Jer kakvi god Amerikanci bili, opet je bolje dočekati ih što je kasnije moguće. Ako je moguće.

S obzirom da je Srbija najavljivala zlato u Kini, ne bi trebala puno tugovati zbog prvog poraza (69-81) jer za zlato bi ih vjerojatno morala proći kad-tad. Samo što sada više neće imati osiguranu medalju. I trebat će prvo proći Argentinu koja je danas ostavila Poljake na -26 (Scola 21 p), opasnu Argentinu koja neće biti plitak potok za Srbe. Ili, 'ajmo ovako, imat će svoje šanse.

Pogotovo protiv Srbije kakva se ukazala u drugoj i trećoj četvrtini sa Španjolskom, uvjerljivo dvije najlošije koja je odigrala u Kini. Derbi u Wuhanu otvorila je s 20-11, a onda sljedećih 15 minuta izgubila s 22-50! Španjolce je u utakmicu vratila petorka s Llullom, Ribasom, Rudyjem, Claverom i Willyjem, a kad je ušao i Gasol, Scariolova se momčad oslobodila i udarala gdje je stigla. Pa je, primjerice, i Rubio stavio dvije trice.

Basketball - FIBA World Cup - Second Round - Group J - Spain v Serbia

Srbija je, dojam je, kočila sama sebe. Odnosno s klupe je to radio Aleksandar Đorđević koji je danas odlučio igrati s Nikolom Jokićem na četvorci pod svaku cijenu. A najbolji centar Europe tu nije dao ništa jer je Scariolo vidio kako ga braniti. I zato se skupilo frustracija u Jokiću, pa je u trećoj četvrtini isključen iz utakmice. Cijela visoka linija Srbije nije mogla ništa, a kako se i Bogdan Bogdanović (26 p) tada isključio iz utakmice, Španjolska je imala 63-42.

Ali nije bilo gotovo. Rubio (19 p) je morao uzeti daha i Bogdanović je doveo svoje na 58-67 na startu posljednje četvrtine. Međutim, on, kakav god španer bio, danas nije mogao sam pobijediti Španjolce. Niti ih itko tako može realno. Čudne Španjolce koji će u 39. minuti gubiti od Irana pa imati +21 protiv Srbije. I probajte ih opet tako podcijeniti kako su kladionice. Eto njihovog odgovora.

Rezultati: Poljska - Argentina 65-91, Španjolska - Srbija 81-69

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica