Obavijesti

Sport

Komentari 13

Španjolci se provukli s Iranom, Kina završila nastup na SP-u

Španjolci se provukli s Iranom, Kina završila nastup na SP-u
2

Prve utakmice drugog kruga u dvije skupine na rasporedu su u petak, a sastaju se: Srbija - Portoriko, Španjolska - Italija, Poljska - Rusija i Argentina - Venezuela

VIDEO

Reprezentacija domaćina Svjetskog prvenstva košarkaša neće biti među 16 momčadi koje će nastaviti borbu za naslov prvaka svijeta jer je u odlučujućoj utakmici za drugo mjesto u skupini A Venezuela u Pekingu svladala Kinu sa 72-59 te će zajedno s Poljskom nastaviti natjecanje u skupini I drugog dijela grupne faze.

Venezuela je do prvog vodstva došla u 4. minuti i od tada nije ispuštala prednost iz ruku. Heissler Guillent s 15 poena, Dwight Lewis sa 13 i Gregory Vargas sa 12 koševa bili su najbolji strijelci pobjedničke momčadi, dok je Kineze sa 13 poena predvodio Shuo Fang.

Basketball - FIBA World Cup - First Round - Group C - Spain v Iran

Španjolska će, kao i Srbija, u skupini J drugog kruga startati sa šest bodova, ali su do pobjede nad Iranom izabranici Sergija Scariola stigli znatno teže nego što su svi očekivali. Na ulazu u posljednjih 110 sekundi Iranci su držali 65-65, a onda su do kraja dvoboja Španjolci napravili 8-0. Marc Gasol ubacio je 16 koševa, a Victor Claver i Juancho Hernangomez po 11 poena svaki za pobjednike.

Igra se u petak

S maksimalnim učinkom u drugi krug ulazi i Argentina koja je u dvoboju za prvo mjesto u skupini B svladala Rusiju sa 69-61. No, rezultat vara jer je samo 39 sekundi prije kraja bilo 63-61 za Argentince. Pobjedu Južnoamerikanaca zapečatio je najbolji igrač dvoboja Facundo Campazzo: prvo je položio za 65-61, pogodio bacanja za 67-61 i asistirao za posljednji koš na utakmici. Završio je dvoboj sa 21 poenom, sedam asistencija i šest skokova. Po 13 koševa su za Argentinu ubacili Luis Scola i Marcos Delia. Najbolji ruski strijelac bio je Andrej Zubkov s 18 poena.

Skupinu I u drugom krugu, kojoj je domaćin Foshan, činit će Poljska (6 bodova), Argentina (6), Rusija (5) i Venezuela (5), dok će se u skupini J, kojoj je domaćin Wuhan, za dva mjesta koja vode u četvrtfinale boriti Srbija (6), Španjolska (6), Italija (5) i Portoriko (5).

Prve utakmice drugog kruga na rasporedu su u petak, a sastaju se: Srbija - Portoriko, Španjolska - Italija, Poljska - Rusija i Argentina - Venezuela.

Dvije najbolje plasirane reprezentacije iz skupina I i J izborit će mjesto u četvrtfinalu kojim započinje nokaut faza na Svjetskom prvenstvu u Kini. (dk)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...