Obavijesti

Sport

Komentari 64

Španjolci: Utišali smo hrvatsku zvijer i tisuće Hrvata u dvorani

Španjolci: Utišali smo hrvatsku zvijer i tisuće Hrvata u dvorani
1

Bila je ovo rukometna idila. Hispanosi su utišali tisuće Hrvata, koji su došli vidjeti svoju reprezentaciju. Kompetitivnu zvijer ukrotila je danas bolja momčad, kompletnija i bolje naoružana, piše Marca

VIDEO

Španjolci slave, postali su rukometni prvaci Europe nakon dramatične završnice s Hrvatskom. Na koncu svega, bolja reprezentacija je pobijedila i ne trebamo žaliti. Ipak smo bili veliki autsajderi prije početka, a kući se vraćamo sa srebrom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:51

Hrvatski mediji ponosni su na Kauboje, isto kao što su i španjolski na svoje. A u utakmici s Hrvatskom izrodio se novi heroj. Španjolska Marca Aleixa Gomeza ističe kao "nenadanog junaka" Hispanosa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zadnji je stigao, a postao je nenadani heroj. Aleix Gomez stigao je nakon ozljede Davida Balaguera. Postigao je pet odlučujućih golova uz fenomenalan učinak s linije sedam metara (3/3) plus ta dva na početku drugog poluvremena kada je Hrvatska odlučila igrati bez golmana. Bio je naš najbolji strijelac i sada je budućnost našeg rukometa - piše tiražni španjolski list.

Čestitke Hispanosima stižu sa svih strana. Tako Marca ističe da one nisu samo iz svijeta sporta već iz društvenog i političkog svijeta.

- Bila je ovo rukometna idila. Hispanosi su utišali tisuće Hrvata, koji su došli vidjeti svoju reprezentaciju. Kompetitivnu zvijer ukrotila je danas bolja momčad, kompletnija i bolje naoružana. Zaslužili smo ovo zlato kojim smo se direktno kvalificirali na Olimpijske igre. Idemo po jedino zlato koje nam nedostaje - piše Marca u drugom članku.

"Ovo je rekord Španjolske u rukometu", stoji u naslovu članka na AS-u.

- Sa zlatom na Europskom prvenstvu, naša reprezentacija sada ima 14 medalja. Osam europskih, tri svjetska i tri na Olimpijskim igrama. U osam od 14 osvajanja medalje sudjelovao je kapetan Raul Entrerrios, koji će u mirovinu na ljeto - piše u tekstu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović