Obavijesti

Sport

Komentari 10

Spasio ga kao Rebića: Renatu se zbog Nike naklonio Lisabon

Spasio ga kao Rebića: Renatu se zbog Nike naklonio Lisabon
1

Navijači Benfice na Luzu pozdravili su ga ovacijama poslije kvalitetne utakmice, a sve to oduševilo je i Nijemce, posebno stopera Matsa Hummelsa. Njegovu karijeru oživio je naš Niko Kovač

VIDEO

Prije nekoliko mjeseci Renato Sanches (21) bio je igrač potpuno izgubljenog samopouzdanja na posudbi u Swanseaju koji je izgubio borbu za ostanak u Premiershipu.

Portugalski veznjak stigao je kao 'spasitelj' pa ispao jedno od najgorih pojačanja, doslovno nije znao dodati točnu loptu na nekoliko metara.

Otpisan od svih vratio se u Bayern, svoj matični klub, koji ga je u ljeto 2016. platio 35 milijuna eura (cifra može narasti i na 80 milijuna eura ako se bonusi ispune!), a u Münchenu ga je dočekao naš Niko Kovač.

Cijela situacija podsjeća na slučaj Ante Rebića. Tek kad je naš sjajni reprezentativac došao u ruke bivšeg kapetana Vatrenih njegova je karijera doživjela strašan uspon. 

Samo tri mjeseca njihove suradnje izrodilo je novo Sanchesovo lice. Kovač je, kako je i najavio po preuzimanju njemačkog šampiona, pružio šansu i povjerenje Sanchesu koji mu je to vratio i to protiv bivšeg kluba u svom Lisabonu i to - golom!

Renato je potvrdio pobjedu Bayerna u 54. minuti poslije lijepe akcije Bayerna, pretrčao je pola terena i bio precizan u završnici. Gol nije slavio, podigao je sklopljene ruke i zrak kao znak poštovanja klubu koji ga je nogometno odgojio.

Navijači Benfice na Luzu pozdravili su ga ovacijama poslije kvalitetne utakmice, a sve to oduševilo je i Nijemce, posebno stopera Matsa Hummelsa.

Kovač je, naravno, bio zadovoljan.

- Za popravak Thiaga trebat će vremena i Sanches će imati puno više prostora. Objasnio sam mu da večeras igra onako kako zna i da se osjeća kao kod kuće. Zadivljen sam što je tako mlad na svom bivšem stadionu uspio biti fokusiran samo na utakmicu. Pokazuje da je u izvrsnoj formi. Očekujem da tako nastavi - rekao je Kovač.

Preporođeni Sanches kratko je rekao:

- Ovo je posebna večer u mom životu. Hvala svima, hvala Benfici, hvala Bayernu.

Renatu je ovo prvi nastup u novoj sezoni i odmah je odigrao svih 90 minuta uz sjajan učinak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica