Obavijesti

Sport

Komentari 29

Spektakl na prepunoj Kantridi: Rijeka utrpala četiri Mariboru!

Spektakl na prepunoj Kantridi: Rijeka utrpala četiri Mariboru!
14

U Armadinoj se organizaciji navijalo bez prestanka, stadion podno hridi bio je pun Primoraca, Štajeraca i najpozitivnije moguće energije. Dan prije 57. rođendana mariborski je Riječanin Matjaž Kek mogao uživati

VIDEO

Rijeka i Armada vratili su se Kantridi na barem jednu večer. Predivnu kvarnersku večer na mitskome stadionu podno hridi.

Navijalo se bez prestanka, uglavnom stajalo i pljeskalo, iz 10 tisuća grla grmilo 'Forza Rijeka, hej!', 'Rijeka je najbolje od svega', 'Ka-ntri-da!'... A tradicionalno, u 60. Armadinoj minuti, stadion je osvijetlila bakljada sa zapada.

Kantrida puna Primoraca, Štajeraca i najpozitivnije moguće energije. Mariborski Riječanin Matjaž Kek (sutra slavi 57. rođendan) mogao je uživati u svoje dvije najveće sportske ljubavi, Rijeci i Mariboru, te uvjerljivoj pobjedi momčadi koju vodi više od 5 godina (apsolutni HNL-rekorder, nitko mu nije ni blizu).

Prije utakmice vrhuške oba kluba guštale su u zajedničkome ručku i to sa predstavnicima zajedničkog sponzora, Sava osiguranja.

Fotografijom ovjekovečenu uspomenu, susret sa Kekom, dobila su djeca iz Slovenskoga kulturnog doma 'Bazovica'.

A Armada je probala vratiti i negdašnji duh Kantride transparentima/reklamama. Riječka banka, Brodomaterijal, Torpedo, Tvornica konopa Croatia Line... Nekad uspješne i poznate riječke tvrtke kojih više nema (Riječka banka postala je Erste bank), s kojima su otišla i mnoga radna mjesta a čije su reklame desteljećima bile podno hridi Kantride.

 

Gostujući su navijači, 'Viole', stigli 'ljubičastim vlakom' iz Maribora, 500-tinjak Štajeraca bilo je dio užitka kasne ljetne večeri na glasovitome stadionu.

Utakmica? Rijeka je bila uvjerljivo bolja, i bez Zute (oporavlja se od artroskopije koljena) i Velkovskog (makedonski reprezentativni stoper još liječi ozljedu i čeka prve službene minute za Bijele), premda su i Ljubičasti došli bez velikog broja reprezentativaca, ozlijeđenih i oporavljenika (Zahović, Dervišević, Mlakar, Pirić, Mulahusejnović, Handanović, Milec, Šuler, Kramarič, Tavares). Zabijali su Puljič, Gorgon, Čolak i Heber.

Rijeka-Maribor 4:0
1:0 Puljić (12', 11m), 2:0 Gorgon (32'), 3:0 Čolak (40'), 4:0 Heber (54')
Rijeka: Prskalo; Pavelic, Punčec, Escoval, Raspopović; Grahovac, Capan; Kvržić, Puljić, Gorgon; Čolak. Trener: Kek. (još su igrali: Sluga, Čanađija, Heber, Župarić, Acosty, Bušnja, Pavičić, Smolčić).
Maribor: Cotman; Pihler, Ivković, Uskoković, Viler; Vrhovec, Cretu; Hotić, Vršič, Felipe Santos; Mešanović. Trener: Milanič. (još su igrali: Irgolič, Rajčević, Doumbia, Koblar, Bajde, Ahmedi, Štor).
Stadion Kantrida. 10.000 gledatelja, sudac Bebek (Kezele i Balen, Linić).

VIDI OVO: Koji horoskopski znak je najbolji u krevetu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani