Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spektakl u pulskoj Areni: Stižu nam Sampras, McEnroe, Moya

None Foto: Reuters/Pixsell/instagram

Riječ je o teniskim zvijezdama, poznatim imenima koji više ne igraju profesionalne turnire, ali su veliki magnet za sve ljubitelje tog sporta, koji uživaju u vrhunskim bekhendima i forhendima, kaže direktor TZ-a Istre

Kakva teniska imena stižu u Pulu iduće godine! John McEnroe, Carlos Moya, Pete Sampras, Michael Stich, Boris Becker i Stefan Edberg doći će u Arenu na turnir veterana bijelog sporta.

Dugo su ljudi iz Istarske županije i Turističke zajednice bili u pregovorima s igračima i  ATP Masters Series Tournamentom. Preostalo je još samo dogovoriti točan datum, ali vjeruje se da će to biti u travnju ili svibnju iduće godine.

- Napravili smo jedan veliki korak naprijed. U sljedećih 20-ak dana trebali bismo znati točan datum, ali izvjesno je da će to biti krajem travnja ili sredinom svibnja. Važno je da se naš turnir u Areni ne poklopi s nekim drugim turnirom u njihovoj organizaciji kao što su Val Gardena i Monterrey - kazao je direktor Turističke zajednice Denis Ivošević, a prenosi Glas Istre.

Sličan događaje godine u srpnju organizirali su TZ Istre i Bayern. Arena je tom prilikom pretvorena u nogometno igralište, a zaigrale su hrvatske nogometne legende protiv Bayernovih.

- S obzirom na to da je dvoboj legendi bio jako uspješan i medijski dobro popraćen u inozemstvu, a bio je i jedan dobar motiv za dolazak u Istru, prije četiri mjeseca kontaktirali smo Upravu Wimbledona. Oni su nas spojili s ATP Masters Series Tournamentom, gdje upravljaju cijelim tim eventom revijalnih turnira, a organizira se 12, 13 turnira godišnje - rekao je Ivošević i dodao da je na taj susret došlo oko četiri tisuće ljudi.

Ivošević je slikovito najavio novi, teniski spektakl.

- Riječ je o teniskim zvijezdama, itekako poznatim imenima koji više ne igraju profesionalne turnire, ali su veliki magnet za sve ljubitelje tog sporta, koji uživaju u vrhunskim bekhendima i forhendima. Tom bi se prilikom Arena ponovo opremila u najljepšem izdanju. Ovog puta neće biti nogometaši, nego tenisači, ali ponovit ćemo ono što smo napravili lani, a to je dvoboj legendi - zaključuje direktor TZ-a.

Komentari (4)
  • Radi Samprasa počeo Pit

    8. 11. 2019,   13:20
  • U Puli otvorili dom penziča?????

    8. 11. 2019,   13:57
  • Opet? Pa na zajedničkoj fotografiji se vidi da su već bili prije u areni.

    8. 11. 2019,   11:35