Obavijesti

Sport

Komentari 0

Splićani su dočekali europske prvake: Ovo je velik rezultat

Splićani su dočekali europske prvake: Ovo je velik rezultat
1

Znala sam da će ovo doći, Toni je bio srebrni prije dvije godine, Lovri je ovo prva medalja. Čestitam i njima i ostalima koji su bili na Europskom prvenstvu, pohvalila je Ana Zaninović hrvatske borce

VIDEO

Kolegice i kolege iz splitskog taekwondo kluba Marjan priredili su vatreni doček Lovri Brečiću i Toniju Kanaetu, koji su osvojili zlatne medalje na Europskom prvenstvu u ruskom Kazanu.

Hrvatska je na ovom prvenstvu osvojila čak osam odličja u konkurenciji od gotovo 400 natjecatelja iz 40-ak država. Ono što najviše veseli je činjenica da kontinuitet osvajanja velikog broja medalja traje od 2012. u Manchesteru otkada Hrvatska redovno uzima pet ili više medalja.

Nakon Manchestera 2012. uslijedio je uzlet i ekipni naslov prvaka Europe uz tri zlata i šest medalja u Bakuu 2014. te potom i švicarski Montreux 2016. gdje je osvojeno još jednom pet medalja.

Da bi Hrvatska ostvarila ovakav respektabilan rezultat trebalo je i osigurati plasman 23 sportaša na Europsko prvenstvo. Na President cupu u Ateni koji je daleko najveći i najbrojniji turnir ikad u svijetu nastupilo je 2600 sportaša i preko 1000 seniora. Osvajači medalja osigurali su svojim državama dodatna mjesta po kategoriji i upravo je zahvaljujući tim medaljama veliki broj sportaša uopće i otputovao na europsku smotru, a na koncu se zahvalio na najljepši mogući način, medaljama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lovre Brečić je u kategoriji do 63 kilograma osvojio medalju u Ateni i samim time otvorio još jedno mjesto za Denija Andruna Razića koji je osvojio broncu, Bruna Vuletić je odličjem na President cupu otvorila mjesto Mariji Štetić koja je također otišla do medalje, a dobri rezultati Marka Mutaka i Tonija Kanaeta su na EP odveli Piera Marića, koji se probio do brončanog odličja. Upravo u tom zajedništvu kojem teži glavni trener Toni Tomas leži tajna ovakvog velikog i respektabilnog uspjeha. Europsko prvenstvo u Rusiji bilo je najbrojnije ikad, a Hrvati su bili bolji no ikad.

Iako su do sada uvijek cure bile te koje su predvodile rezultate hrvatskog taekwondoa, sada su momci osvojili čak četiri medalje, od čega dva zlata.

Isti grad, isti klub, najbolji prijatelji...

- Nema posebnih tajni, hvala treneru Veljku Lauri koji je sa mnom od sedme godine, hvala Toniju Tomasu i Marku Novaku koji me također treniraju. Hvala sparing partnerima i svim klupskim kolegama koje su nam pomogli - rekao je Toni Kanaet.

Hrvatski taekwondo poharao je Europu! Medaljaši su stigli kući
Hrvatski taekwondo poharao je Europu! Medaljaši su stigli kući

Kako uskladite sve obaveze?

- Teško, ali uspijevamo, ponekad se trenira i tri puta na dan. Dobro radimo, dobro smo organizirani, imamo odlične uvjete što su nam omogućili uspjesi Ane i Lucije Zaninović.

Kako bi opisao kolegu?

- Imamo iste ciljeve, zajedno treniramo i sigurno da nam je zbog toga lakše obojici - zaključio je Kanaet te riječ prepustio kolegi:

- Ovo mi je prvi veći rezultat, prvi veći iskorak. Htio bih se zahvaliti trenerima s kojima sam prošao puno toga. Hvala sparing partnerima, fizioterapeutima koji su radili i pomagali nam - priča Lovre Brečić.

Kad je bilo najteže?

- Imao sam četiri borbe, Grk, Francuz, Deni Razić kolega iz reprezentacije za medalju, i na koncu u finalu koje je bilo neizvjesno do kraja i osvojeno zlato.

Kako bi opisao kolegu kao osobu?

- Dosta sam naučio od njega, o stavu prema treningu...

Sinjski Van Damme: Uzeo sam zlato, a san mi je postati alkar
Sinjski Van Damme: Uzeo sam zlato, a san mi je postati alkar

Ana Zaninović čestitala je svojim kolegama.

- Najprije bih čestitala momcima, s kojima sam i sama trenirala. Znala sam da će ovo doći, Toni je bio srebrni prije dvije godine, Lovri je ovo prva medalja. Čestitam i njima i ostalima koji su bili na Europskom prvenstvu... Težnja kluba kad smo počeli 2000. godine bio je stvoriti kolektiv, drago mi je da nije sve ostalo na meni i sestri, sretna sam i radosna što medalje osvajaju i ostali, prije svih trenerima Toniju Tomasu, Veljku Lauri...

Čestitkama se pridružila i Lucija.

- Drago mi je da se opet slave medalje koje osvajaju borci našega kluba, uskoro će ova prostorija postati pretijesna. Znamo se jako dugo, pratila sam njihov napredak i znala sam da ih to čeka. Ovaj klub nismo samo nas dvije i njih dvojica nego i svi ostali borci iz našega kluba.

Mario Negotić, pročelnik za društvene djelatnosti grada Splita

- Prenosim vam čestitke i pozdrave gradonačelnika Andra Krstulovića Opare koji je danas spriječen, ali je obećao da će u narednih nekoliko dana upriličiti svečani prijem za zlatni dvojac. Vi ste klub za primjer, klub koji radi stručno i sustavno i nadamo se novim medaljama.

Nenad Periš, predsjednik Splitskog saveza sportova

- U ime svih splitskih sportaša želio bih se zahvaliti i čestitati Lovri i Toniju što je grad Split dobio dva nova europska zlata, što je dobio dvije nove medalje ne koje su nas navikle Lucija i Ana Zaninović iz istoga kluba. Hvala i Toniju Tomasu koji je pokretač svega ovoga i obećavamo vam da ćete uvijek imati našu podršku.

Željko Jerkov, splitski klub Olimpijaca

- Lovre i Toni ovo je vaš dan, koji ste zaslužili radom, talentom i upornošću. Počastili ste nas veličanstvenim uspjehom, koji vam otvara velika vrata prema Olimpijskim igrama u Tokiju. Želim vam zdravlje, da vas klub, koji očito ima neke tajne recepte, podrži.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta