Obavijesti

Sport

Komentari 6

Split kandidat za EP 2022. u vaterpolu. I to u Spaladiumu!

Split kandidat za EP 2022. u vaterpolu. I to u Spaladiumu!
1

''Mislim da imamo realne šanse, imamo izuzetno kvalitetnu reprezentaciju koja je osvojila veliki broj medalja s velikih natjecanje, a i Split to po svojoj vaterpolo tradiciji zaslužuje'' - kazao je Perica Bukić

VIDEO

U Splitu će se od četvrtka do nedjelje održati prvo izdanje novog natjecanja krovne vaterpolske federacije – HEP Europa Cup, na kome će uz domaćina – reprezentaciju Hrvatske – nastupiti i reprezentacije Srbije, Grčke, Nizozemske i Malte. Pripreme za natjecanje su već poodmakle, a ispred grada Splita reprezentaciji je dobrodošlicu poželio pročelnik Hrvoje Akrap.

- Hvala vaterpolo savezu koji je odabrao grad Split kao organizatora, hvala organizatorima koji su uredili bazen kako i priliči ovakvom natjecanju, i svi se veselimo da će nakon rukometa, sada i vaterpolo privući veliki broj gledatelja. Želimo biti dobar domaćin svim našim nacionalnim vrstama, pa tako i onoj najtrofejnijoj – vaterpolo i stoga pozivam naše građane da ih podrže i pozdrave, te da im posjetom zahvale za sve što su do sada učinili – kazao je Akrap i dodao kako će grad Split uskoro krenuti u nove investicije, najprije će s 87 milijuna kuna biti kompletno obnovljen postojeći bazen na Poljudu, a onda bi za koju godinu na istočnom dijelu grada, na području Neslanovca i Ravnih njiva, trebao niknuti novi zatvoreni bazen.

Lijepe vijesti upotpunio je izvršni direktor HVS-a Perica Bukić, koji je najavio kandidaturu Splita za EP u vaterpolu 2022. godine.
- Na UO u subotu u Splitu ćemo donijeti odluku da kandidiramo Split za organizaciju EP 2012. godine. To je tek početak puta koji nije jednostavan, ali naša je želja da jedno veliko natjecanje, nakon Zagreba 2010. godine, organiziramo u Splitu. Mislim da imamo realne šanse, imamo izuzetno kvalitetnu reprezentaciju koja je osvojila veliki broj medalja s velikih natjecanje, a i Split to po svojoj vaterpolo tradiciji zaslužuje. Nadam se da će se Split ovih dana pokazati kao dobar domaćin Europas Cupa, te tako Leni pokazati da mi zaista možemo i zaslužujemo jedno veliko natjecanje – kazao je Bukić i dodao kako bi se EP trebalo održati u Spaladium areni.

Trebamo kapacitet od 6.000 gledatelja, i ako sve bude u redu s vlasničkim odnosima, vjerujemo da bi ga organizirali u njoj, jer ne postoji tehnička zapreka da se u Spaladiumu ne postavi bazen. Mi imamo načelnu potporu grada Splita, ali idemo korak po korak, najprije UO HVS-a, pa komunikacija s Lenom da vidimo koji su uvjeti, tko su nam konkurenti... Prošao sam već sve to za Zagreb 2010, to je jako zahtjevan posao, ali s obzirom na snagu naše reprezentacije, te na tradiciju grada Splita u vaterpolu, vjerujem da imamo šansi.... Split je prije svega grad nogometa, ali ima fantastičnu vaterpolo tradiciju, tri muška i dva ženska prvoligaša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Reprezentaciji će se po povratku iz Rusije u Splitu priključiti još dvojica igrača, Ivan Krapić iz Jadrana i Maro Joković iz Juga.
- Drago mi je da opet igramo doma, zadnji put smo u Zadru protiv Rusije bili jako dobro primljeni, naravno, nadamo se da će biti isto tako i u Splitu, da će se napuniti bazen jer je u pitanju i humanitarni aspekt susreta. Što se tie protivnika, Grčka i Srbija su top momčadi, motivirajuće za nas i mamac za splitsku publiku, a mi kao svjetski prvaci imamo se pravo nadati pobjedama. Utakmica  protiv Srbije nosi posebnu draž, oni su osvojili sve što su mogli, ali mi smo ih pobijedili u Budimpešti, i bit će to utakmica koja će privući najveću pažnju, ali Srbi su tek u subotu, koncentrirani smo na sutrašnji ogled s Grcima – kazao je Krapić, a o Grcima je više znao Maro Joković.

- Grci već dugi niz godina igraju zajedno, mi smo iz Juga igrali prošli tjedan s njihovom mini reprezentacijom, krasi ih poletnost i strpljivost, nisu se baš proslavili zadnjih par godina u ogledu s nama, očekujem da tako bude i ovaj put jer je kvaliteta na našoj strani. Mi se pripremamo za ljeto, za EP, rotiraju se igrači i isprobava ono što nas čeka i ovo je idealna prigoda za isprobati neke novosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem