Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sportaši velikog srca: Perišić, Rebić, Duvnjak pomažu Mili...

None Foto: 9

Mila Rončević (2) iz Rijeke boluje od leukemije. Roditelji i obitelj prodaju imovinu kako bi je odveli na liječenje u SAD. Treba im 18 milijuna kuna, a ujedinjena Hrvatska u manje od 24 sata skupila je gotovo osam!

Hrvatska se ujedinila i pomaže malenoj Mili Rončević (2) koja boluje od leukemije.

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE VIDEO:

Njezini roditelji odriču se cijele svoje imovine, rasprodaju kuću, roditelji vikendicu, novac im uplaćuju prijatelji  i poznanici, sve u nadi kako će biti dovoljno da spas njihove mlađe kćeri. A treba im oko 18 milijuna kuna za nastavak liječenja u specijalnoj bolnici za dječje bolesti u Philadelphiji.

OTAC: NE ZNAM ŠTO BIH REKAO... Za Milu (2) je skupljeno gotovo 8 milijuna kuna! Idemo dalje!

U akciju za pomoć Mili uključili su se brojni poznati sportaši, u pomoć je priskočio i stručni stožer NK Rijeke, igrači i zaposlenici, koji su se odazvali pozivu roditelja djevojčice. Odazvali su se, između ostalih, nogometaši Ante Rebić, Ivan Perišić, Ante Ćorić, Filip Bradarić, rukometaši Domagoj Duvnjak, Igor Karačić, Luka Stepančić, tenisačica Ana Konjuh i mnogi drugi.

Mila je oboljela prije godinu dana od akutne mijeloične megakariotične leukemije.

Foto: Privatna arhiva/pixsell

Liječnici u Hrvatskoj cijelo vrijeme djevojčicu liječe, i roditelji su im iznimno zahvalni na svemu, ali smatraju da u Americi Mila ima više šanse. Tamo, naime, postoji eksperimentalna terapija koje ovdje nema.

- Nemam riječi, hvala puno svim ljudima, ne znam što bi rekao - javio nam se Milin tata Marin Rončević iz riječke bolnice, nakon što je za njegovu djevojčicu u manje od 24 sata skupljeno gotovo osam milijuna kuna. 

MILA (2) IZ RIJEKE IMA LEUKEMIJU 'Prodajemo kuću i vikendicu jer želimo da naša malena ozdravi'

Nalazi punkcije su joj dobro i ukoliko se iz Amerike danas do kraja dana ne jave s cijelim planom liječenja, Mila će u subotu početi u Hrvatskoj dobivati lijek Clofarabin koji se posljednji daje u fazi liječenja leukemije.

Žiro račun humanitarne akcije - PBZ:
Zaklada Nora Šitum
HR2423400091511004008
SWIFT: PBZGHR2X

U humanitarnu akciju se uključila i Zaklada Nora Šitum. 

Milini roditelji zamolili su Norinu mamu Đanu Atanasovsku da prijavi i organizira humanitarnu akciju kako bi sve bilo po zakonu.

Foto: Privatna arhiva/pixsell

- Za akciju je otvoren poseban izdvojeni račun sa kojeg će sva sredstva ići za liječenje Mile, a u slučaju da novac ostane, prenamijenit će se za prvu sljedeću akciju za liječenje djeteta - kazala je Đana Atanasovska 

- Prije 6 godina svi ste se ujedinili za našu Noru i svi zajedno smo napravili čudo! Danas čudo treba naša Mila! Nema te cifre koju lavina dobrote ne može dostići. Budimo svi zajedno Milino čudo! Pomaknimo granice još jednom! Mila nas treba. Idemo - poručila je Norina majka.

Uplatu možete napraviti i skeniranjem donjeg koda kroz aplikaciju mobilnog bankarstva, uz unos iznosa koji želite donirati:

 

Komentari (46)
  • Svaka čast momcima, al svaka čast i vama, vi ste Svjetski prvaci, vi ste Svjetski prvaci

    29. 3. 2019,   17:48
  • Idemoo jos 10..ako nista drugo bar nas ovo ujedinjuje. Sretno joj.

    29. 3. 2019,   18:08
  • Svaki put kad pročitam članak o ovom predivnom djetetu, suza mi krene. Daj Bože da dijete ozdravi, da se za jedno 20 god sjeti ovog kao da je bio samo ružan san...

    29. 3. 2019,   18:02