Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sportske igre mladih uskoro se šire i na područje Makedonije

Sportske igre mladih uskoro se šire i na područje Makedonije
1

Republika Makedonija će tako ove godine sudjelovati s više natjecanja, jer već prošle godine su određena djeca sudjelovala na međunarodnoj završnici u Splitu

VIDEO

Sportske igre mladih trenutno organiziraju se u 3 zemlje u regiji: Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija. Samo u 2017. godini natjecalo se više od 160.000 sudionika.

Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev u pratnji ravnatelja Agencije za mlade i šport republike Makedonije Darka Kevski i drugog dužnosnika sastao se s delegacijom regionalne nevladine inicijative Sportske igre mladih koju su predstavljali predsjednik sportskih igara mladih g. Zdravko Marić u pratnji izvršnog direktora, gospodina Tihomira Gudića i ostalih članova organizacijskih odbora.

Na sastanku u Skoplju gosti su kroz uspješne primjere iz proteklih 21 godinu postojanja, predstavili planove za razvoj i uključivanje novih zemalja u daljnju organizaciju ovog sportskog događaja. 

Republika Makedonija će tako ove godine sudjelovati s više natjecanja, jer već prošle godine su određena djeca sudjelovala na međunarodnoj završnici u Splitu. 

Premijer Zaev pozdravio je inicijativu i pokazao zanimanje da ova sportska inicijativa u bliskoj budućnosti kao Republika Makedonija. Iskazao je interes da u budućnosti Makedonija bude dio sport igara mladih.

Također je istaknuo da su prednosti uključenja u projekt veće od samo promocije sporta i te da se radi o europskim vrijednostima koje uče mlade ljude da stvaraju nove mreže poznanstva i kontakte s vršnjacima iz regije. 

Djeca i mladi na taj način razvijaju zdrave sportske navike i prihvaćanje različitosti, tolerancije i odgoj u duhu natjecanja, fair play, konkurentnosti i timskog rada, što su osnovne vrijednosti na kojima se zasnivaju europske kulture.

Sportske igre mladih su najveća sportska amaterska manifestacija za djecu i mlade u Europi. Okupljaju djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta i omogućavaju besplatno sudjelovanje u natjecanjima u 10 sportova.

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima. 

Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. U 21 godinu postojanja okupile su više od 1,2 milijuna sudionika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''