Obavijesti

Sport

Komentari 7

Spreman sam za slalom, i bolje da sam propustio kombinaciju

Spreman sam za slalom, i bolje da sam propustio kombinaciju
1

Ako se ne znam nositi s dobrim i lošim rezultatima, onda ne zaslužujem jednog dana biti najbolji na svijetu. U Areu nikad nisam skijao, a ovo mi je već četvrto svjetsko prvenstvo

VIDEO

Spreman sam za Svjetsko prvenstvo. Dobro sam trenirao u posljednje vrijeme, a sada su iza mene i dva dobra rezultata s Europskog kupa. Te dvije trke u Gstaadu sam odradio baš kako treba, vratio mi se dobar 'feeling', pa pun optimizma dočekujem slalom u Areu, kaže Istok Rodeš, najveća hrvatska skijaška uzdanica uoči nedjeljne slalomske utrke na Svjetskom prvenstvu.

- Trebao sam prvo u Švedskoj skijati i kombinaciju, ali sam zaredao nekoliko slabijih vožnji, radio pogreške na stazama, a imao i nekoliko pehova. I tako smo odlučili da mi je bolje odvoziti te dvije utrke Europskog kupa, nego nastupiti na toj kombinaciji u Areu. I to je ispalo savršeno, bio je to pun pogodak. I sada baš s puno optimizma dočekujem ovu trku u Švedskoj.

OK, a kakva su vaša očekivanja prije slaloma na Svjetskom prvenstvu?

- Ma kao i cijele sezone, nemam nikakva očekivanja što se tiče plasmana, sav fokus svojih razmišljanja stavljam na izvedbu te utrke. Dobro je, sada u glavi nemam nikakvih limita, a kaj god se dogodi u Areu neću biti iznenađen. Znam i svjestan sam da mogu jako puno, samo to treba dokazati i na stazi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A što možemo očekivati od drugih Hrvata u Areu?

- Svi smo ove sezone pokazali da se na nas može računati, evo nas trojica smo tu, u TOP 30 Svjetskog kupa. I Zubčić se diže u slalomu, sada je dvaput bio jako blizu druge vožnje. Realno, lakše je ući među 30 na Svjetskom prvenstvu nego na Svjetskom kupu, tu su velike nacije ograničene na četiri ili pet (Austrija) skijaša. I tu ćemo vjerojatno imati bolje startne brojeve. A uvjeren sam, ako sva četiri odskijamo kako treba, svi možemo jako puno.

Jeste ikada skijali na tim stazama u Areu?

- Ne, nisam nikada. Moje zadnje juniorsko Svjetsko prvenstvo je bilo baš tamo, ali tada sam bio ozlijeđen. Nisam tamo nikada skijao, ali ta staza nije među zahtjevnijima u svijetu skijanja. Ovo mi je već četvrto Svjetsko prvenstvo, sve je to isto kao u Svjetskom kupu. Nema u skijanju prevelike filozofije, idete od trke do trke, ne možete ciljati uspjeh na nekoj posebnoj utrci. Nekad ste više, nekada manje uspješni, ali fokus vam mora biti na svakoj sljedećoj trci.

Iza vas je nekoliko slabijih izdanja, niste uspjeli završiti utrke u Schladmingu, Kitzbühelu i Wengenu. Koliko su ti neuspjesi poljuljali vaše samopouzdanje?

- Ma normalno da vas to malo poljulja, lagao bih kad bi rekao da nije tako. Ali, to je sastavi dio sporta. Ako se ne znam i ne mogu izdignuti iz toga, ako se ne znam nositi s dobrim i lošim rezultatima, onda ne zaslužujem jednog dana biti najbolji na svijetu. Bit će u mojoj karijeri još puno dobrih i loših utrka, ali znam svoj cilj, uvijek treba ići dalje. Nema odustajanja, uvijek gledam samo prema naprijed.

Znači u Areu vas možemo očekivati u pravoj formi...

- Zadovoljan sam, baš se dobro osjećam. Mislim kako sam opet skijaški na razini na kojoj trebam biti, psihički se osjećam vrlo dobro. Znam da sam u zadnje vrijeme sve radio dobro na treninzima, da se nisam štedio niti trenutka, imam taj 'feeling' da bi u Areu sve moglo biti dobro, sve je na meni - završio je Rodeš.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener