Obavijesti

Sport

Komentari 16

Spremni za Srbiju: Hrvatski rukometaši uzeli Croatia Cup

Spremni za Srbiju: Hrvatski rukometaši uzeli Croatia Cup
4

Trećom pobjedom na pripremnom turniru u Osijeku protiv Švedske 29-24 Hrvatska je osvojila Croatia Cup. Sad slijedi europsko prvenstvo u Srbiji od 15.- 29. siječnja

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je Croatia Cup u Osijeku, pripremni turnir pred nastup na Europskom prvenstvu u Srbiji.

Nakon pobjeda nad Iranom 41-19 i Slovačkom 32-23, odabranici Slavka Goluže uspješno su apsolvirali i najteži ispit na turniru, te su pobijedili reprezentaciju Švedske 29-24 (15-11). Pokazali su naši reprezentativci da su u dobroj formi i da navijači s optimizmom mogu čekati prvi nastup na Europskom prvenstvu protiv Islanda 16. siječnja.

- Pobijediti jednu reprezentaciju Švedske koja je po meni nešto jača nego na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj. Obrana je bila dobra, malo 'šlepamo' u napadu. Zabili smo laganih pogodaka - rekao je izbornik Slavko Goluža te se osvrnuo na završne pripreme.

- Ključ je preostalih pet, šest dana. Croatia Cup treba što prije izbrisati i posvetiti se detaljnoj pripremi. Nismo ništa radili s napadom, jučer je bilo jako dobro, danas nam protivnik nije toliko dozvolio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izbornik još muku muči s ozlijeđenima Ivanom Balićem i Dragom Vukovićem.

- Nadam se da će Balić i Vuković biti spremni. Stvarno se trude, ali povrede nisu bezazlene. Može Ivano napraviti neki krivi pokret pa ga presjeći. Musa Dragu dobro zamjenjuje u obrani.

Najefikasniji u hrvatskoj vrsti bili su Lacković sa 6 i Čupić s 5 golova. Valja istaknuti i raspoloženog vratara Mirka Alilovića koji je upisao 13 obrana.

Europsko prvenstvo u Srbiji održat će se od 15. do 29. siječnja. Hrvatska se nalazi u D skupini. Nakon susreta s Islandom 16. siječnja. Hrvatska će 18. siječnja igrati protiv Slovenije, a 20. siječnja protiv Norveške.

Croatia Cup, 3. kolo:

Hrvatska – Švedska 29-24

Slovačka – Iran 40-21

Redoslijed: 1. Hrvatska 6, 2. Švedska 4, 3. Slovačka 2, 4. Iran 0

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener