Obavijesti

Sport

Komentari 91

'Spustila se na nivo navijačkog vrijeđanja ili se baš pogubila'

'Spustila se na nivo navijačkog vrijeđanja ili se baš pogubila'
6

U subotu 16. studenoga hrvatska nogometna reprezentacija igra u Rijeci. Hoće li predsjednica doći na Rujevicu i čuti što joj poručuje njezin grad, navijači Rijeke i riječki dragovoljci i branitelji?

VIDEO

Političari ono što zaista misle mogu reći samo slučajno ili pod utjecajem nekog 'dopinga'. Inače lansiraju jedino izjave koje - donose glasove.

Uskoro će izbori za najvišu političku dužnost u državi pa su svaka riječ i svako pojavljivanje u javnosti ništa drugo nego: kampanja. U kojoj se k sebi želi pridobiti što više glasača, a u tom se procesu neke riječima 'kupuje', a neke uvrijedi.

Pokretanje videa...

01:25

Već duže živimo eru u kojoj gotovo doslovno svatko može svoje mišljenje prezentirati javno. Pa to čine i javno poznate Riječanke i Riječani kojima se kosa na glavi diže od izjave predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kao Riječanka sam odlazila na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mojemu srcu - rekla je u utorak predsjednica u Splitu.

Time je šokirala i najviše uvrijedila one koji su u Domovinskome ratu branili Hrvatsku i za Rijeku navijaju otkad znaju za sebe, a okupljeni su u Udrugu dragovoljaca i veterana Domovinskog rata 'Armada Rijeka'.

Prlja iz Leta 3: To je Kolindin gaf, ošamućeni lov na glasove...
Prlja iz Leta 3: To je Kolindin gaf, ošamućeni lov na glasove...

Riječani koji su osnivali Armadu, Riječani koji su život na kocku stavili da bi obranili domovinu poručuju i zahtijevaju sljedeće:

- Kao i cjelokupna javnost šokirani smo izjavom predsjednice Republike Hrvatske. Očekujemo da nam objasni što to znači "rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu". Možda ni njoj nije jasno što je željela reći, ali je sasvim jasno što je željela postići: kampanja je u tijeku i predsjednica želi pridobiti glasove s juga u kojem su većinom navijači Hajduka. Ne bi li im se dodvorila prigrlila je Torcidinu navijačku podvalu - kažu Armadini dragovoljci.

- Je li moguće da se predsjednica, s namjerom da dobije glasove u Dalmaciji, svjesno i namjerno spustila na nivo izmišljenog navijačkog vrijeđanja i to još na nacionalnoj osnovi ili se jednostavno pogubila u stresnoj kampanji? Je li moguće da je na Kantridu dolazila navijati za "rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu", a da su joj za to vrijeme u srcu bili Dinamo i Hajduk? Očekujemo odgovore jer mi koji smo pratili Rijeku po svim stadionima i uvijek ćemo voljeti Rijeku kao i našu domovinu Hrvatsku koju smo branili po svim ratištima u Domovinskome ratu, te odgovore zaslužujemo - među ostalim poručuju iz UDVDR Armada Rijeka.

Kada je 2017. na Rujevici gledala utakmicu Rijeke i Osijeka, predsjednica je na dar dobila dres, a na stadion došla u tenisicama sa natpisom klupskog i riječkog gesla 'Krepat ma ne molat'.

Prije tri tjedna na Kastvu je postala i članica HNK Rijeka, a u međuvremenu se na zahtjev Damira Miškovića i HNK Rijeka očitovala o izjavi koju je lansirala s juga.

Kolinda se očitovala Miškoviću: Poštovani, krepat ma ne molat!
Kolinda se očitovala Miškoviću: Poštovani, krepat ma ne molat!

Riječki kolega Edi Prodan na svojem je Facebook profilu napravio korelaciju predsjedničine navijačke emocije i zvijezde petokrake:

Neurologinja i političarka Ines Strenja koja je i sama bila sudionicom Domovinskog rata kaže "sad se pitam da li smo nas dvije zbilja živjele u istoj zemlji?"...

Brojni su Riječani, očekivano, reagirali na društvenim mrežama:

Gradonačelnik Vojko Obersnel još se istu večer zapitao o 'veličini rezervoara gluposti':

- Fuj, fuj, fuj, fuj, to bi bio komentar i šokiranost na izjavu predsjednice RH, koja je duboko uvrijedila ne samo građane Primorsko-goranske županije, nego i sve građane zdravog razuma - komentirao je Zamjenik primorsko-goranskog župana, Marko Boras Mandić.

Ogorčen je i riječki vjeroučitelj Marin Miletić koji predsjednici poručuje: 'Kolinda, ti si za nas Riječane politički - gotova'!

U subotu 16. studenoga hrvatska nogometna reprezentacija sa Slovačkom igra odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Euro 2020. - u Rijeci. Hoće li predsjednica doći na Rujevicu i čuti što joj poručuje njezin grad, navijači Rijeke i riječki dragovoljci i branitelji?

Pokretanje videa...

01:36
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub