Obavijesti

Sport

Komentari 30

Srbi se još nadaju Euru, Turska može završiti ispred Francuske

Srbija ima bod manje od Portugala, no problem je što Portugalci imaju prilično lak zadatak - okršaj s Luksemburgom. Srbija pak, dočekuje prvoplasirane Ukrajince...

VIDEO

Hrvatska se pobjedom protiv Slovačke uspješno kvalificirala na Europsko prvenstvo 2020. godine! Ipak, nisu svi te sreće. U nedjelju se igra još nekolicina utakmica koje će odlučiti sudbinu reprezentacija poput Portugala, Srbije i Švicarske.

Pokretanje videa...

01:16

Skupina A

Ovdje su stvari jasne. Engleska je prva u skupini s 18 bodova, a Češka je drugoplasirana momčad. Susret Kosova i Engleske u 18 sati tako je praktički nebitan, kao i onaj Češke i Bugarske. Kosovo će igrati doigravanje za Euro zbog svog rezultata u Ligi nacija, kao što će to biti slučaj i s Bugarskom. 

Crna Gora je, pak, zasigurno ostala bez nastupa na Europskom prvenstvu 2020. godine.

Skupina B

Ovdje je situacija malo zamršenija. Ukrajinci su zasigurno odradili svoj dio posla te su prvi s 19 bodova, no i dalje traje borba za drugo mjesto. Međutim, ta je borba prilično izgledna. Portugalci su drugoplasirani s 14 bodova, a Srbija ima bod manje na trećem mjestu, no Portugal ima prilično lak zadatak - utakmicu s Luksemburgom, dok će Srbi igrati s Ukrajinom. 

Ipak, i Portugal i Srbija u slučaju trećeg mjesta u skupinu imaju plan B - dodatno doigravanje u koje su se kvalificirali svojim rezultatima u Ligi nacija.

Skupina C

Njemačka i Nizozemska znatno su jače od svojih konkurenata u skupini C, a tako pokazuje i stanje na tablici. Nijemci su prvi s 18 bodova, Nizozemci drugi s dva boda manje, a ostala je još jedino borba za prvo mjesto u skupini.

Njemačka u utorak dočekuje Sjevernu Irsku dok će Nizozemci ugostiti najlošiju momčad skupine, Estoniju.

Sjeverna Irska će kao i Bjelorusija ići u doigravanje, dok Estonija propušta natjecanje.

Skupina D

Skupina D donosi nam najzanimljiviju situaciju. Tri momčadi bore se za prva dva mjesta, a nikome nije garantirano - baš ništa. Osim nastupa u doigravanju! Danska je prva s 15 bodova, a kvalificirat će se na Euro ako uhvate barem bod ili ako izgube tek s golom razlike, ili pak ako Švicarska ne uspije svladati Gibraltar.

Švicarci imaju 14 bodova te su sigurno unutra ako ne izgube od Gibraltara što se čini ravno znanstvenoj fantastici, a čak i da se to dogodi, ako Irska ne svlada Dansku, Švicarci su mirni.

Irska je s 12 bodova u daleko najtežoj poziciji. Treba im ili pobjeda protiv Danske od barem dva razlike i više ili pobjeda jedan razlike i poraz Švicaraca od Gibraltara. 

Gruzija je otpala u ovoj računici, no kao i prve tri momčadi ima mogućnost ići na Euro putem dodatnih kvalifikacija.

Skupina E

Došli smo i do naše skupine. Hrvatska je zasigurno prva, a Wales, Slovačka i Mađarska bore se za drugo mjesto. Azerbajdžan je davno otpao iz računice, a jedini osvojen bod uhvatio je upravo protiv Hrvatske.

Mađarska se kvalificira pobjedom protiv Walesa ili remijem ako Slovačka ne uhvati sva tri boda protiv Azerbajdžana. Walesu je potrebna pobjeda protiv Mađarske, a Slovačkoj trebaju tri boda protiv Azera i remi u okršaju između Mađara i Velšana.

Sve tri momčadi imaju zagarantirano mjesto u dodatnom doigravanju.

 

Skupina F

Prva dva mjesta jasna su. Španjolci su s pet bodova ispred Šveđana zasigurno prva momčadi skupine F, a Švedska ima četiri boda više od Rumunjske čime je osigurala kvalifikaciju. Rumunjska i Norveška s po 14 bodova zasigurno idu u dodatno doigravanje.

Farski Otoci i Malta imaju po tri boda, a njima je Europsko prvenstvo davno pobjeglo.

Skupina G

Poljska je zasigurno prva momčad ove skupine s 22 boda, a Austrija je osigurala nastup s 19 bodova. Najveći gubitnik je zasigurno Slovenija. 

Slovenci su trećeplasirani s 14 bodova, no u dodatne kvalifikacije - neće! Ali tamo će zato Izrael i Sjeverna Makedonija koji imaju tri boda manje od naših susjeda.

Skupina H

Turska i Francuska izdvojile su se u ovoj skupini, no prvoplasirana momčad još nije odlučena. Francuzi gostuju kod Albanije, kojoj rezultat ne igra nikakvu ulogu, a ne ide ni u dodatne kvalifikacije, dok Turska gostuje kod Andore koja je u istoj situaciji.

Francuska je prva s 22 boda, a Turci ih mogu stići u bilo kojem slučaju u kojem Francuska ne pobijedi Albance. Turska kasni dva boda za Francuzima, no zbog boljeg međusobnog omjera igra im čak i remi Francuske u slučaju da svladaju Andoru. Bilo što osim tri boda Turske značilo bi Francuze kao sigurnu prvu momčad.

Island je trećeplasirana momčad, a ići će u dodatne kvalifikacije.

Skupina I

Ovdje je odavno sve razriješeno. Belgija ima 27 bodova i prva je, Rusi imaju šest bodova manje te su drugi, a trećeplasirana Škotska ide u dodatne kvalifikacije. Cipar, Kazahstan i San Marino davno su ostali bez nastupa.

 

Skupina J

Talijani su zasigurno prvi u skupini, a Finci drugi. Te dvije momčadi osigurale su svoj nastup na Euru 2020., dok su Grčka, Armenija, kao i Lihtenštajn ostali praznih ruku.

Petoplasirana Bosna i Hercegovina ide u dodatno doigravanje zbog uspjeha u Ligi nacija.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima