Obavijesti

Sport

Komentari 9

Srbić i Sandra zaradili 30.000 kn, Modriću posebna nagrada!

Srbić i Sandra zaradili 30.000 kn, Modriću posebna nagrada!
2

Mi smo baš dobitna kombinacija otpočetka. Dat ćemo sve od sebe na Olimpijskim igrama u Tokiju, cilj nam je zlato, prijelaz u novu disciplinu pokazao se jako dobar, rekli su Sinkovići...

VIDEO

Još jedna uspješna sportska godina dolazi svome kraju, a tako se redaju i nagrade. Hrvatski olimpijski odbor je na tradicionalnoj godišnjoj večeri nagradio najuspješnije hrvatske sportaše, najveće promicatelje hrvatskog sporta i Hrvatske te najveće nade naše zemlje. 

Pokretanje videa...

Luka Modrić, promocija autobiografije 03:37

Iako je Sandra Perković ove sezone bila u nešto skromnijem izdanju u odnosu na prošle godine kada je osvajala medalje kao na traci, hrvatska bacačica diska uspjela je uhvatiti broncu na Svjetskom prvenstvu u Dohi i tako je osvojila čak 20. medalju u karijeri. To joj je donijelo i novu titulu najbolje hrvatske sportašice! Sandra je završila ispred taekwondoašica Kristine Tomić i Doris Pole. 

- Hvala lijepa na još jednoj nagradi, ovo je osma, pa drugi ljudi ne moraju brojat i gledati tuđa posla. Želim svima sretan Božić i uspješnu novu godinu. U Riju smo napravili čudo, osvojili brojne medalje, a mislim da u Tokiju možemo osvojiti još više. Moramo pokazati svima da smo mi Hrvati i da smo najbolji kada je najteže.

- Vratila sam se s priprema iz Splita. Sljedeće godine su Olimpijske igre, to je cilj i tamo moraš ostvariti svoj rezultat. Bili smo u Tokiju, vidjeli smo se gdje ćemo se pripremati. Imam svoje tajne želje koje bi htjela ispuniti u Tokiju, a to ne želim govoriti. Samo zdravo tijelo i zdrav duh - poručila je Sandra koja je uz nagradu dobila i novčani iznos od 30.000 kn bruto.

Giovanni Cernogoraz je prošle sezone osvojio nagradu za najboljeg sportaša, ali ovaj put je dobio svog nasljednika. Gimnastičar Tin Srbić još jednu je kalendarsku godinu ostavio u lijepom pamćenju. Odradio je fantastičnu sezonu u kojoj je osvojio srebro na Svjetskom i Europskom prvenstvu u gimnastici na preči i utabao si put prema Olimpijskim igrama gdje se nada novoj medalji. U leđa mu gledaju taekwondoaš Ivan Šapina te veslač Damir Martin. Tinu je ovo druga nagrada za najboljeg sportaša, a zaradio je identičan iznos kao i Sandra, odnosno 30.000 kn bruto.

Zagreb: U klubu ZTD Hrvatski Sokol održano druženje s Tinom Srbićem

- Prije dvije godine je sve bilo iznenada. Tada sam samo došao, pokupio to i otišao spavat. Već nekoliko godina imam kontinuirane rezultate i mislim da je ovo zasluženo. Prije dvije godine sam sanjao o Stuttgartu gdje sam osvojio srebro. Poslije Njemačke nisam znao što da radim sa samim sobom, jer sam svoj san o Olimpijskim igrama ostvario i bio sam prazan. Sada mogu samo sanjati o OI. Samo neka je zdravlja, sve ostalo će lako.

Laskavu titulu najuspješnije ženske ekipe dobila je Hrvatska kuglačka reprezentacija koja je na ljeto osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u Češkoj, dok je nagradu za najbolju mušku ekipu odnijela vaterpolska reprezentacija. Barakude su nas i ovo ljeto prionule uz male ekrane osvojivši broncu na SP-u u Južnoj Koreji. Predaha nema, naše vaterpoliste već u siječnju čeka EP.

Barakude se nalaze u Australiji na pripremama za Euro, ali Ivan Krapić i Anđelo Šetka su odsutni zbog ozljede pa su oni večeras primili nagradu u ime cijele momčadi. Nagradu im je uručio legendarni vaterpolist Dubravko Šimenc, a uz to će podijeliti i 60.000 kn bruto.

- Čast mi je što predstavljam momke koji su daleko od svojih kuća za vrijeme blagdana. Nadam se da ćemo mi brzo ozdraviti i njima se priključiti - rekao je Anđelo Šetka, a Krapić je dodao:

- Na EP-u imamo priliku da uhvatimo zalet za Tokio i da ćemo tamo doći do medalje.

Swimming - 18th FINA World Swimming Championships

Amerikanci imaju braću Bryan, Španjolci braću Gasol, Englezi legendarnu braću Charlton, a Hrvati braću Sinković. I probajte pogoditi tko je odnio titulu za najbolji sportski par? Pa oni naravno! Fantastični Sinkovići su u ovoj godini osvojili zlato na EP-u u Švicarskoj u dvojcu bez kormilara te na SP.-u u Austriji u istoj disciplini. Njihov trener Stipe Bralić osvojio je za najboljeg trenera i zaradio 15.000 kn bruto, a braći je pripalo 20.000 kn.

- Osjećamo se spremni za sljedeće veliko natjecanje u Parizu, a Tokio još gledamo u daljini. Bit ćemo obojica spremni za Pariz. Nesalomljiv je Bralić. Danas smo trenirali i bio je uz nas. Kada mi vidimo njegov duh, onda i mi moramo povući. Pa on biciklira dnevno 40 km - rekao je Martin Sinković.

Njihov trener Stipe Bralić poznat je po čvrstoj disciplini, ali upravo je to i dovelo braću do svjetskog vrha. Godinama su s njim, a je li bar malo mekši sad?

- Malo je mekši nego prije hahaha. Nije ništa, trebalo je njemu nekoliko godina da nam vjeruje u potpunosti. Baš mi je drago da je i on dobio nagradu. Mi smo baš dobitna kombinacija otpočetka. Dat ćemo sve od sebe na Olimpijskim igrama u Tokiju, cilj nam je zlato, prijelaz u novu disciplinu pokazao se jako dobar i pokušat ćemo obraniti zlato iz Rija. Sigurno da postoji strahopoštovanje prema nama, ali to neće pomoći. Samo trening i rad. To je u jednu ruku dobru, a nekada ti dođe da se opustiš. To nije dobro. Cijene nas protivnici, ali to nam neće pomoći da pobijedimo. Nego samo rad i disciplina - poručio je brat Valent.

Posebna nagrada završit će u rukama Luke Modrića, no za koji tjedan. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije dobio je nagradu za najvećeg promicatelja Hrvatske u svijetu, a laskavo priznanje je umjesto njega primio njegov otac Stipe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani