Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Srbić morao promijeniti plan: Boli me, ali izdržat ću za finale

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nažalost, neću moći ići s tom najjačom vježbom 6.5 jer na tom jednom elementu dogodila se ozljeda i ne mogu ga napraviti, rekao je Tin Srbić uoči nedjeljnog finala SP-a

Ne znam točno što se dogodilo, čuo sam da je nešto puknulo. Dan-dva sigurno nećemo raditi preču kako bi se to smirilo i dan prije finala probat ćemo odraditi koliko-toliko normalan trening da budem spreman za finale, govorio je jučer Tin Srbić.

Svjetski prvak iz Montreala 2017. godine u ponedjeljak je izborio finale preče na SP-u u Stuttgartu da bi se potom u najgore vrijeme lakše ozlijedio. Međutim, nove su vijesti, dva dana prije finala, optimistične prirode i nastup, a nadamo se i dobra vježba, nije upitan.

Konkurencija najjača

- Stanje je bolje nego sam mislio. Boli me, al izdrživo je. Još ćemo sutra odraditi trening i bit ću spreman za finale, rekao je za HRT.

Plan je bio u finalu ići s najjačom vježbom, no Srbić ga je morao promijeniti. Što ne znači da su mu šanse manje.

- Radio sam četiri leta koja koristim inače za zagrijavanje čisto da vidim kako će se ruka ponašati. Nažalost, neću moći ići s tom najjačom vježbom 6.5 jer na tom jednom elementu dogodila se ozljeda i ne mogu ga napraviti. Bilo bi malo preriskantno ići na blef bez da sam ga ijednom probao. U toj dvorani nemamo ni zagrijavanje, nego idemo izravno na sami nastup. Ići ćemo s vježbom 6.2 koja je jednako jaka i jednako dobra i mislim da će na kraju ispasti kako treba.

Sve ovo ne bi trebalo ugroziti njegov plasman na Olimpijske igre koji je gotovo siguran, službena potvrda trebala bi stići u nedjelju, kada će biti mnogo kandidata za medalju.

- Mislim da je konkurencija najjača ove sezone gdje sam nastupao. Ima odličnih gimnastičara. Ja sam odradio odličnu vježbu, a svejedno sam treći.

Komentari (10)
  • Vrhunski atletičar. Parirati svjetskim silama iz ovih napih livada uvjeta je ravno čudu. Svaka čast Tino, drži se. Opušteno, nemaš šta izgubit!!

    11. 10. 2019,   20:56
  • Čestitam i želim što manje ozljeda!

    11. 10. 2019,   21:05
  • Ja mislio “promijenio spol” 🤣

    12. 10. 2019,   01:15