Obavijesti

Sport

Komentari 19

Srbin Đuro iz Banjaluke: Živi u Sloveniji, srce kuca za Hajduk

Srbin Đuro iz Banjaluke: Živi u Sloveniji, srce kuca za Hajduk
3

Riječanima je u Kranjskoj Gori kavu kuhao Nikola Đorđević. Život ga je odveo u Sloveniju, Srbin je iz Banja Luke, ali srce ne pita, a 'Đurino' srce kuca za Hajduk

VIDEO

Riječani su završnih deset dana priprema prije početka sezone, subotnjeg Superkupa s Dinamom u Maksimiru (20:00), obavili u zadivljujućoj ljepoti i miru Kranjske Gore.

Spektakularna priroda koja oduzima dah, uvjeti za rad savršeni. Ispod Triglava, na korak od Planice, pet minuta od Kranja... Slovenija, 100%.

U hotelu Kompas šankom i terasom 'sprinta' konobar koji u 5 minuta svojom otvorenošću i bosanskom duhovitošću razbija sve brane. Nikola Đorđević: kava vrhunska, razgovor još bolji, usluga čista 'desetka'.

Na reveru stoji ime i prezime, ali funkcionira se samo pod nadimku. Đorđević je - 'Đuro'. Sa osmijehom od 0-24. Obično, kada se ode u inozemstvo na pripreme, lokalna ekipa postane 'navijač' kluba za koji nerijetko prvi put čuju.

Deset minuta od Kompasa je kafić pun preko dana, a i mjesto u kojem se u Kranjskoj Gori može prekratiti i pokoji kasnovečernji sat. Dijelu klupske i novinarske ekipe večer prije odlaska pridružio se i Đuro. Drugi dan smjena mu je tekla tek od 14:00, moglo se malo opustiti.

I kad je donesen preuranjeni zaključak da je Rijeka dobila još jednog navijača podno Triglava, Đorđević raskopčava trenirku, a ispod nje, 'početak Jadranskog derbija' u Sloveniji:

- Ne pitajte kako se sve izmiješalo, ali istina je ova: ja sam Srbin iz Banja Luke koji živi i radi u Sloveniji, a navijam za: Hajduk! - smijao se Đuro.

U svojim srednjim tridesetima sa dovoljno godina da djetinjstvo proživi u doba kada su Banja Luka i Split bili u istoj državi i... Rodila se ljubav za Bile.

- Za Hajduk se navijalo i van Dalmacije, naravno. Ne sjećam se trenutka u kojem sam postao navijač Hajduka, jednostavno se dogodilo, a klupske se boje ne mijenjaju. Srce je zakucalo za Hajduk i to će ostati tako - priča 'hajdučki sin', bosanski Srbin iz Kranjske Gore.

Sve sportske teme pod kapom nebeskom, pretresane su i do koji sat iza ponoći. Od Marijana Beneša i Ante Josipovića preko europski jakih Hajdukovih generacija do 'žestoke amnezije' i smijeha na pitanja 'Kad je osvojen zadnji naslov?' i 'Kako se zadnjih desetak godina stoji u Jadranskim derbijima?'.

Brzo je pao dogovor da pod obavezno što ranije posjeti Kvarner, po mogućnosti za Jadranski derbi sjedne na Rujevicu, a nazad ga se ne pušta bez da se učlani - u Rijeku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka