Obavijesti

Sport

Komentari 2

Srebrna Nikolina: Ponosna sam i sretna. Za ovo sam trenirala

Srebrna Nikolina: Ponosna sam i sretna. Za ovo sam trenirala

Boksačica Nikolina Čačić (17) osvojila je svjetsko srebro što je prva svjetska boksačka medalja za Hrvatsku u ženskoj kategoriji. U njezinu klubu u Zagrebu priredili su joj svečani doček

VIDEO

Mlada hrvatska boksačica Nikolina Čačić vratila se u Hrvatsku nakon što je na mlađeseniorskom svjetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 57 kg.

Članica BK Omega je do prve svjetske medalje za hrvatski ženski boks stigla pobjedama protiv Ukrajinke Tetjane Rodionove, Tajlanđanke Panpatchare Somunek i Japanke Sene Irie, no prva nositeljica Sakshi Ghanghas Choudhary bila je prejaka u finalu.

- Sretna sam i ponosna nastupom na svjetskom prvenstvu, posebno predzadnjom borbom - kazala je 17-godišnja Čačić nakon povratka u Zagreb gdje joj je u prostorijama BDSR Omega Šubićevoj ulici 55 priređen svečani doček. 

- Odlično sam trenirala cijelu godinu, a dobro smo se pripremili i za prvenstvo. Kvalitetno smo odradili plan i program treninga, nažalost nedostajalo je pravih sparinga - dodala je mlada Zagrepčanka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nikolina Čačić je uspjehom u Budimpešti izborila nastup na olimpijskim igrama mladih koje će se u listopadu održati u Buenos Airesu.

- Zadovoljan sam, drugo mjesto je veliki uspjeh. Nikolina je iz meča u meč bila sve bolja. Nažalost, u finalu nije išlo protiv iskusne Indijke. Nije se dala navući na Nikolininu borbu - kazao je njezin trener Franjo Krstić.

Mladoj boksačici je čestitao i predsjednik kluba BK Omega Vlastimir Rac.

- Ponosni smo na povijesni uspjeh naše Nikoline koja je do ovoga rezultata stigla mukotrpnim treninzima  u prostorijama našeg kluba. BK Omega zahvaljuje i Braniteljskom društvu sportske rekreacije Omega na korištenju njihovih prostorija za treninge gdje inače treniraju i djeca poginulih branitelja, invalidi domovinskog rata, školarci, studenti i ostali rekreativci. Nikolini želimo puno sportskih uspjeha u budućnosti - poručio je Rac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska