Obavijesti

Sport

Komentari 21

Ademi u svlačionici Rijeke: Ne znam što nam je bilo! Čestitam

Ademi u svlačionici Rijeke: Ne znam što nam je bilo! Čestitam
1

Ova je momčad napravila velike stvari, ma ogromne stvari kojima svi dinamovci mogu biti sretni. Iza nas je maestralna sezona, ali šteta što nismo osvojili Kup, kaže Ademi, koji je čestitao Riječanima i u svlačionici

VIDEO

Rijeka je po peti put u svojoj povijesti osvojila Hrvatski nogometni kup. Potpuno zasluženo, nogometaši Igora Bišćana svladali (3-1) su Dinamo, pa pred vojskom svojih navijača stigli do Rabuzinovog sunca.

- Čestitam Rijeci na pobjedi, ali zasluženo su došli do ovog trofeja. Bolje su iskorsitili šanse, dok mi svoje nismo, a kada ne zabijete takve prilike ne možete dobiti utakmicu. U nogometu nema bolje prilike od penala, mi smo ga promašili kada se utakmica lomila. Da smo tu zabili, vjerujem da bismo pobijedili utakmicu - kaže Nenad Bjelica, pa dodaje:

- Očekivali smo defenzivnu Rijeku, oni su profitirali iz malo situacija. Nekada u nogometu iz tri polušanse zabijete tri gola, to je nogomet. Ne, ne želim reći da je Rijeka imala tri polušanse, imali su oni još dobrih udaraca. Mi smo dominirali, imali posjed lopte, ali nismo nalazili rupe u njihovoj obrani, niti načina kako ih ugroziti.

Što ste rekli igračima u poluvremenu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pa da možemo okrenuti dvoboj. Izašli smo u nastavak s dobrom energijom, igrali dobro, bili i blizu izjednačenja. I onda nam se dogodio Kvržić... Svaka mu čast, treba mu čestitati, zabio je gol kakav se postiže jednom u karijeri, čestitam Rijeci na zasluženoj pobjedi. Mi smo od 46. minute zaigrali s dva napadača, išli u maksimalni rizik, čak smo se i vratili, ali to nije bilo dovoljno.

Razlozi?

- A primili smo prva dva gola iz naših individualnih kikseva, čak ne iz kontri, kako su oni planirali. U drugom poluvremenu smo pokušali i uspjeli pojačati pritisak uvođenjem Leovca i Gavranovića. Zabili smo taj gol i imali penal, a veće šanse nema. U prvom poluvremenu nismo sa dovoljno igrača ulazili u završnicu, ali kad kod 2-1 ne iskoristiš penal... To je psihološki moment koji je presudio.

Komentar cijele sezone?

- Ma mi moramo biti zadovoljni, bila je ovo skoro pa perfektna sezona. U odlučujućim utakmicama nismo bili inferiorni, niti protiv Young Boysa, niti protiv Benfice, niti protiv Rijeke. Malo nam se sreća okrenula, ali to je nogomet. Idemo dalje, pokušati biti još bolji, pa sljedeće sezone krenuti po dvostruku krunu - završio je Bjelica.

Arijan Ademi je bio prilično tužan...

- Gledatelji su mogli uživati, u finalu su se našle dvije najbolje momčadi, a čestitamo Rijeci na pobjedi. Imali smo svoje šanse, ali nismo ih zabili. Što reći? Velika šteta, stisnuli smo ih u drugom dijelu, oni nisu izašli iz svojih 16 metara, ali na kraju nismo zabili. Čak ni iz penala. Ne znam kako smo izgubili utakmicu, ne znam ni sam - rekao je Arijan Ademi, koji je nakon utakmice ušao u protivničku svlačionicu i čestitao borbenim Riječanima, pa nastavio:

- Ne, nije nas Rijeka ničime iznenadila, sve smo znali o njima. Odakle najviše prijete, kako se mi moramo ponašati u fazi napada, ma sve smo znali. Kažem, velika šteta, imali smo prilike, ali to je nogomet.

A kako vi kao kapetan vidite cijelu sezonu?

- Ova je momčad napravila velike stvari, ma ogromne stvari kojima svi dinamovci i purgeri mogu biti sretni. Odigrali smo maestralnu sezonu, ali šteta za taj kup. Čestitam Rijeci, nama lopta jednostavno nije htjela u gol - završio je Ademi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener