Obavijesti

Sport

Komentari 21

Srednjoškolka Eva: Hrvatski ću stijeg nositi čvrsto i ponosno...

Srednjoškolka Eva: Hrvatski ću stijeg nositi čvrsto i ponosno...
9

Taj emotivan trenutak ispunjen nacionalnim ponosom teško je s nečime usporediti, rekla je 17-godišnja Eva Goluža, slabovidna skijašica koja će nositi zastavu na otvaranju Paraolimpijskih igara u Pyeongchangu

VIDEO

Zimske paraolimpijske igre počinju 9. ožujka, a hrvatsku ekspediciju koja će nastupiti u rekordnom broju predvodit će zagrebačka srednjoškolka Eva Goluža (17), slabovidna alpska skijašica koja će nositi zastavu.

- Odluka Hrvatskog paraolimpijskog odbora da sam izabrana kao stjegonoša na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pyeongchangu me uistinu iznenadila i iznimno razveselila. Od srca zahvaljujem Izvršnom odboru što mi je tom odlukom ukazao veliku čast - rekla je 17-godišnja odlična učenica trećeg razreda zagrebačke opće gimnazije Benedikta Kotruljevića.

 

🌷

Objavu dijeli Eva Goluža 🦋 (@eva.goluza)

Obećajem da ću ponosno nositi hrvatski stijeg

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sama činjenica da sam dio hrvatskog tima za mene je ostvarenje sportskog sna, a nošenje hrvatskog stijega je toliko emotivan trenutak ispunjen nacionalnim ponosom kojeg teško mogu usporediti s nečim drugim i sigurna sam da će mi ostati upamćen kao jedan od najdojmljivijih u mom životu - istaknula je Eva Goluža.

Hrvatska paraolimpijska reprezentacija nastupit će s rekordnih sedam skijašica i skijaša, koji će nastupiti u alpskom i nordijskom skijanju te u snowboardu. 

Uz Evu, koja je naša najmlađa skijašica u Pyeongchangu, nastupit će i alpinci Dino Sokolović, Damir Mizdrak I Lovro Dokić.

Prvi put Hrvatska ima predstavnike u nordijskom skijanju Josipa Zimu i Antuna Bošnjakovića, te u snowboardu Brunu Bošnjaka. 

- Svakim danom svoj život nastojim prožimati paraolimpijskim vrijednostima jer u njih uistinu vjerujem. Poštovanje, izvrsnost, prijateljstvo, odrješitost, hrabrost i jednakost su odlike koje posebno mi sportaši trebamo njegovati i primjenjivati kako bi bili  primjer, inspiracija i motivacija drugima. Još jednom iskrena zahvala svima na ukazanoj časti i povjerenju, uz obećanje da će hrvatski stijeg biti ponosno nošen čvrstom ženskom rukom - dodala je Eva Goluža.

 

Final countdown 🔜🇰🇷

Objavu dijeli Eva Goluža 🦋 (@eva.goluza)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda