Obavijesti

Sport

Komentari 17

Sretan rođendan, Alene! I budi kao Asanović na Mundijalu '98

Sretan rođendan, Alene! I budi kao Asanović na Mundijalu '98
4

Asanović je u SP '98 ušao sa samo 15 utakmica i bez ikakvog konkretnog učinka u Napoliju, a u Francuskoj je odigrao maestralnih sedam utakmica i završio na postolju

VIDEO

Alenu Haliloviću danas je rođendan. Puni 23 godine i za Hrvatsku (18:30) u San Marinu igra protiv Rumunjske na U-21 Euru.

Halilović je nogometni dragulj čiji je sjaj vidljiv od njegove 15 godine. Dovoljno blještav da privuče Barcelonu i(li) Milan. No igrač od kojeg možda i najviše očekujemo na Euru sve je te godine ostao - nedorečen.

Pokretanje videa...

00:51
PA/Pixsell

Halilovićev talent nitko ne spori, ali izuzev dvije ništa više nego solidne sezone na posudbama u Gijonu i Las Palmasu Alen još nije u kontinuitetu zaigrao na razini svojeg nogometnog potencijala.

Iz Dinama je otišao prije pet godina za pet milijuna eura. Transfer-bomba. Ne zbog milijuna nego zbog odredišta: Ba-rce-lo-na! Camp Nou. Xavi, Iniesta, Messi, Neymar, Rakitić, Suarez... San snova.

Za prvu je momčad odigrao točno 28 minuta. Protiv Elchea u uzvratu 1/16-ine finala Kupa kralja, 15. siječnja 2015. Ostatak vremena proveo je u B momčadi i posudbi u Gijonu.

Barca je 2016. vratila investiciju, za 5 milijuna ga prodala HSV-u u kojem je odigrao sedam utakmica i dao jedan gol. Nijemci su ga prošlog ljeta (nakon godinu dana posudbe u Las Palmas) besplatno dali Milanu koji ga je pak u siječnju posudio u belgijski Standard Liege.

Europa League - Group Stage - Group F - AC Milan v F91 Dudelange

Halilović je sa 16 godina i 101 danom 'starosti' bio najmlađi igrač u Dinamovoj povijesti kada je, 27. rujna 2012., umjesto Sammira ušao u zadnjih deset minuta maksimirskog derbija s Hajdukom. U slijedećem kolu zabio je Belupu pa postao i najmlađi Dinamov strijelac.

Bljesnuo je talent dečka čiji je otac, Sejad, igrao istinski fenomenalan nogomet na istom tom kultnom travnjaku u onoj sjajnoj modroj generaciji sa Stanićem, Cvitanovićem, Vlaovićem, Turkovićem, Škrinjarom, Ladićem, Adžićem, Panadićem, Lisjakom i kapetanom Slavkom Ištvanićem. Sejad je bio arhitekt igre te šampionske momčadi.

Sejada 'starog' sin na U-21 Euro utrčava sa sezonom iza sebe u kojoj je odigrao 17 utakmica (tri za Milan u EL, 14 za Standard), bez ijednog postignut gola i s jednom asistencijom (3. travnja na gostovanju kod Genta).

Halilović prije Eura: Moramo se ugledati na 'vatrene' iz Rusije
Halilović prije Eura: Moramo se ugledati na 'vatrene' iz Rusije

- Moramo se ugledati na 'vatrene' iz Rusije, kako su bili motivirani i dali sve od sebe za svoju domovinu i ljude u Hrvatskoj - priča Halilović u predvečerje U-21 Eura.

Nek' se ugleda. Ali na Vatrenog iz Generacije '98. Aljoša Asanović je u kolosalno ljeto osvajanja mundialske bronce ušao sa samo 15 utakmica i bez ikakvog konkretnog učinka u Napoliju, a u Francuskoj je onda odigrao maestralnih sedam utakmica i završio na postolju.

Neka Alen bude zlatni kapetan ove generacije. Sretan mu rođendan i sretno mladim Vatrenima u lovu na Euro-slavu i Olimpijske igre!

Alen HALILOVIĆ (18. lipnja '96, Dubrovnik)
kapetan mlade hrvatske nogometne reprezentacije
2011. - 2014. Dinamo
2014. - 2015. Barcelona B
2015. - 2016. Barcelona
2015. - 2016. Sporting Gijon (posudba)
2016. - 2018. HSV
2017. - 2018. Las Palmas (posudba)
2018. - Milan
2019. - Standard Liege (posudba)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska