Obavijesti

Sport

Komentari 208

A sada - Srbija! Hrvatska bolja od Talijana za polufinale SP-a!

A sada - Srbija! Hrvatska bolja od Talijana za polufinale SP-a!
1

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Italiju 12-9 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti. Šesto uzastopno polufinale na Mundijalima igrat ćemo u četvrtak protiv Srbije

VIDEO

Strahovali smo od Talijana, ali kad je bilo najpotrebnije - naši dečki pokazali su kako se bori za domovinu. Hrvatski vaterpolisti svladali su rivala iz susjedne nam zemlje 12-9 i zatvorili krug od četiri polufinalista na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Šesto uzastopno polufinale "barakuda" na Mundijalima ogroman je uspjeh koji je počeo još 2007. u Melbourneu, kada smo otišli do zlata, a u glavnom mađarskom gradu do borbe za medalje pogurali su nas Sandro Sukno i Xavi García s po četiri gola.

Za razliku od ranijih četvrtfinala, znalo se kako će ovaj posljednji biti najneizvjesniji, no ipak nismo dozvolili Talijanima da nas pobijede i treći put u kratkom vremenskom razdoblju. Dobro smo ušli u utakmicu i vodili 2-0, no na prvi predah otišli smo samo s 3-2.

Raspoloženi golman Tempesti vukao je Talijane do potpunog povratka u drugoj dionici, kada su došli do potpunog egala. A onda nam je voda polako počela ulaziti u uši, Di Fulvio je u drugoj minuti treće četvrtine zabio za 6-5 i prvo vodstvo Italije na utakmici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, u tim trenucima pokazala se hladna glava i hrabrost naših glavnih uzdanica, Sandra Sukna i Xavija Garcíje, koji su s nekoliko poteza izbezumili talijansku obranu. Ne samo da smo anulirali zaostatak, nego smo u zadnjih osam minuta ušli s vodstvom 8-6, a u završnici smo rutinski održavali prednost i došli do velike pobjede.

Malu mrlju na veliko slavlje Hrvatske stavio je Luka Lončar zaradivši crveni karton zbog - pazite sad - pretjeranog slavlja posljednjeg Garcíjina gola u zadnjoj minuti pa će, prema svemu sudeći, morati propustiti veliki derbi protiv istočnih nam susjeda u borbi za finale.

Bilo kako bilo, Hrvatska izgleda dobro, Hrvatska je odlično odgovorila na najteži izazov i sada s nestrpljenjem i optimizmom može čekati Srbiju, koja je lakoćom izbacila Australiju 15-5, u četvrtak od 22 sata. Drugi polufinalni par čine Grčka i Mađarska.

SP u vaterpolu, četvrtfinale:

  • Crna Gora - Grčka 7-12 (0-1, 2-5, 1-4, 4-2)
  • Srbija - Australija 15-5 (4-1, 4-2, 4-2, 3-0)
  • Mađarska - Rusija 14-5 (5-0, 3-1, 3-3, 3-1)
  • Hrvatska - Italija 12-9 (3-2, 2-3, 3-1, 4-3)

Polufinale (četvrtak):

  • Grčka - Mađarska (20:30)
  • Srbija - Hrvatska (22:00)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 208
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta