Obavijesti

Sport

Komentari 8

Sretno, Igore: Protiv kluba iz 'nepoznatog' grada za pobjedu

Sretno, Igore: Protiv kluba iz 'nepoznatog' grada za pobjedu
1

NEPOZNATI GRAD U Aberdeenu se zbog galebova ne uzima hrana za van, a prvi su u Velikoj Britaniji imali stadion sa sjedalicama. S njihovim je klubom legendarni Sir Alex Ferguson osvojio Kup pobjednika kupova

VIDEO

U trenerskoj karijeri osvojio je tri trofeja, no u Europi još nema ni jednu pobjedu. S ljubljanskom Olimpijom igrao je s finskim VPS-om i u obje utakmice izgubio 2-0. Ovo mu je prilika za prvu europsku pobjedu. U srpnju 2015. u Rijeku je stigao Aberdeen. Tad favorizirana Rijeka izgubila je 3-0. Bila je to posljednja europska utakmica na Kantridi. Danas, četiri godine poslije, na klupi nema Matjaža Keka, 

- Ova generacija Rijeke ima kapacitet i znanja da se revanšira za onaj poraz - rekao je Matjaž Kek.

Od igrača koji su igrali prije četiri godine danas su u sastavu samo dvojica - Ivan Tomečak i Zoran Kvržić

- Na toj utakmici su kaznili baš svaku našu pogrešku. Ovaj put moramo biti pametniji i smanjiti broj pogrešaka, odnosno svesti ih na minimum - kaže Tomečak.

No za razliku od te utakmice, kad su navijači Rijeke bili jedinstveni, sad je neka druga priča. Razmišlja se čak i o bojkotu, pa su sve to utezi s kojima se mora nositi Bišćan, koji zaista radi sjajan posao. Osvojio je Kup, a u prvenstvu nakon tri kola ima maksimalnih devet bodova. Stoga očekuje pomoć Riječana jer zna se koliko znači podrška Armade.

- Dok sam bio u Rijeci, upravo su tribine bile naša najveća snaga. Naravno da je puno lakše kad iza sebe imate pun stadion. Teško je igrati u ovakvim uvjetima, ali nisam ja taj koji bi trebao govoriti o krivcima ili razlozima zašto je tako - kaže Kek, kojem je poraz protiv Aberdeena ostao u gorkom sjećanju.

- Meni je bilo teško kad bih izgubio i prijateljsku utakmicu, a kamoli ne tako važnu - kaže Slovenac.

Predsjednik Damir Mišković ne pristaje na kompromise i dogovor s Armadom, pa je zaista teško pretpostaviti u kakvoj će se atmosferi odigrati ova utakmica. Rijeka bi trebala biti favorit protiv Aberdeena, no nije dovedeno ni jedno pojačanje i pitanje je koliko ova Rijeka može u Europi. Sve su to pitanja na koja ćemo večeras u 20 sati saznati odgovor. 

Riječani su tri puta izborili Europsku ligu, a svi su uvjereni da mogu i četvrti. Smatra to i Kek.

- Mislim da će sve ovisiti o Rijeci. Imaju kvalitetu, disciplinu i snagu da naprave još jedan korak prema Europskoj ligi - kaže bivši trener Rijeke.

Prolazak u playoff Rijeci će donijeti 300.000 eura, a ulazak u skupine Europske lige dodatnih 2,9 milijuna eura, novac koji je itekako bitan. No prije svega, Rijeka treba pomoć navijača, treba onaj huk s Rujevice koji će pomoći Bišćanu da dođe do svoje prve europske pobjede. I odvede Rijeku pred vrata Europske lige. Sretno, Igore i Riječani!

1858. Više sveučilišta nego Velika Britanija

Do 1858. godine Aberdeen je imao više sveučilišta nego cijela Velika Britanija zajedno. Danas su među 200 u svijetu...

1882. Prva snimka mjeseca

U Aberdeenu je rođen Sir David Gill (1843. - 1914.), koji je 1882. napravio prvu fotografiju Mjeseca. Veći dio života radio je u Južnoj Africi, a dobio je nagradu Kraljevskog astrološkog društva za životno djelo.

1897. Prva žena za volanom

Glumica Minnie Palmer bila je prva žena u Velikoj Britaniji koja je vozila automobil i imala vlastiti auto.

1978. Stadion sa sjedalicama

Pittodrie, stadion na kojem igra Aberdeen, prvi je na Otoku imao sva sjedeća mjesta. Također, prvi su napravili klupe za rezervne igrače. Kultni je stadion. 

1983. Kup pobjednika kupova

Veliki Sir Alex Ferguson osvojio je s Aberdeenom bivši Kup pobjednika kupova pobijedivši u finalu veliki Real Madrid 2-1.

Nema hrane za van zbog galebova, u bus samo s 'točnim iznosom'

U Aberdeenu se ne preporučuje jesti na ulici jer je jako puno galebova koji kradu hranu prolaznicima. U gradskom prijevozu je izuzetno velika gužva pa je pravilo da, želite li kupiti kartu za autobus, morate pripremiti točan iznos jer vozači ne vraćaju kusur.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija