Obavijesti

Sport

Komentari 106

Možda bi bilo drugačije da sam prije mijenjao. Rakitić se vraća

Možda bi bilo drugačije da sam prije mijenjao. Rakitić se vraća
1

Srljali smo, moramo sazrijeti. Pokušali smo s Brekalom i Oršićem, ali bilo je kasno. Idemo dalje. Mogli smo imati komotnu situaciju. Moramo osvojiti tih 15 bodova, nebitno kad, kaže izbornik

VIDEO

Dobro smo krenuli, dali gol koji smo htjeli vrlo rano, nakon toga stvorili nekoliko šansi i razbranili golmana. Nismo dali drugi gol koji bi riješio utakmicu i dopustili smo da se protivnik vrati u igru. Dobili smo taj gol, razočaranje je jer nismo dobili utakmicu, ali to je tako, rekao je Zlatko Dalić.

Izbornik "vatrenih" teško je pronalazio odgovore nakon remija 1-1 u Bakuu koji je pomrsio račune "vatrenima" u borbi za Euro. Još smo prvi, ali pružili smo šansu Mađarskoj, Walesu i Slovačkoj da nas prestignu ili sustignu.

Do kraja kvalifikacija strah od 'prokletstva okruglih godina'
Do kraja kvalifikacija  strah od 'prokletstva okruglih godina'
Bjelica: Na kraju moramo biti zadovoljni, mogli smo i izgubiti
Bjelica: Na kraju moramo biti zadovoljni, mogli smo i izgubiti

Poveli smo golom Luke Modrića iz penala u 11. minuti nakon igranja rukom Krivotsjuka, a izjednačio je Tamnik Halizadeh 18 minuta prije kraja.

- Što se dogodilo u drugom dijelu? Nismo bili pravi, pogotovo tad. Rekao sam da se moramo razbuditi, biti agresivniji, igrati preko bokova bržom loptom, ali nije bila dobra utakmica. Nismo stvorili nijednu šansu. Pokušavali smo, ali protivnik je bio zbijen. Srljali smo kroz sredinu i primili gol koji je dosta lagan, prošao nam je nekoliko igrača, ali idemo dalje - rekao je Dalić za Novu TV.

Pokretanje videa...

01:21

Izbornik žali što nije prije pokušao ranije prodrmati momčad zamjenama. Brekalo je ušao tek nakon izjednačujućeg gola Azera umjesto Bartolca, a Mislav Oršić debitirao je u 86. minuti umjesto Ante Rebića. Treću zamjenu nije ni iskoristio.

- Trebali smo reagirati prije u veznom redu da to pokušamo zatvoriti. Nije išlo pa da barem to sačuvamo, to je bila greška. Pokušali smo s Brekalom i Oršićem preko bokova, ali bilo je kasno - rekao je Dalić i pokušao odgovoriti na to zašto se opet stvorila "crna rupa" u kvalifikacijama nakon Mađarske:

- Sjajno smo krenuli u utakmicu, bilo je to lijepo, dobro, organizirano. Nismo zabili drugi gol i stvorila se nesigurnost. Treba nekoliko igrača sazrijeti i idemo naprijed.

Rebić promašivao čiste zicere, Brozović kiksao kod gola Azera
Rebić promašivao čiste zicere, Brozović kiksao kod gola Azera
I dalje možemo do Eura već u listopadu, ali ipak ne u Splitu
I dalje možemo do Eura već u  listopadu, ali ipak ne u Splitu

Slijedi nam utakmica protiv Mađarske 10. listopada na Poljudu, a tri dana nakon toga gostujemo kod Walesa.

- Mogli smo imati komotnu situaciju. Rekao sam da moramo imati 15 bodova i moramo ih osvojiti. Kad? Nebitno, ali moramo ih osvojiti - kaže Dalić.

- Čestitam protivnicima. Počeli smo utakmicu dobro, imali puno prilika i rano zabili, ali protivnički golman branio je sjajno. Rezultat je razočaravajući, ali moramo ga zaboraviti i pripremiti se za sljedeću utakmicu - rekao je izbornik na konferenciji za medije.

Ante Rebić promašio je dvije sjajne prilike, zamijenio ga je tek u samoj završnici.

- Da sam ranije mijenjao, možda bi bilo drugačije. Rebić je imao te dvije prilike, ali nije ih mogao iskoristiti. Nisam ga htio izvaditi jer sam vjerovao u njega - kaže izbornik.

Dotaknuo se Dalić i izostanka Ivana Rakitića i najavio njegov povratak među "vatrene" za listopadske okršaje protiv Mađarske i Walesa.

- On je odličan igrač i brzo će nam se pridružiti.

Je li iznenađen što su reprezentativci Azerbajdžana većinom igrači iz domaće lige, upitali su novinari Dalića.

- Vjerojatno su ovdje sretni i ne žele ići. Azerbajdžan ima jako dobru momčad, dojmila me se. Nisu bili tako motivirani protiv Slovačke. Čudi me kako nisu osvojili nijedan bod.

"Vatreni" su i prije četiri godine, tada pod vodstvom Nike Kovača, također remizirali na Bakcell Areni. Može li se ona smatrati pakao za Hrvatsku?

- Ma ne bih je nazvao paklom. Jednostavno, morali smo iskoristiti prilike i zabiti golove - zaključio je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba