Obavijesti

Sport

Komentari 256

Srpski klubovi odbili su igrati u Dalmaciji: 'To je neprihvatljivo'

Srpski klubovi odbili su igrati u Dalmaciji: 'To je neprihvatljivo'
1

Srpski vaterpolski savez i svi klubovi iz Srbije poslali su dopis regionalnoj ligi u kojem piše da do kraja sezone ne žele igrati u Splitu i na sportskim borilištima koja se nalaze na manje od 200 kilometara od Splita

VIDEO

Nakon što su Srpski vaterpolski savez i svi klubovi odlučili da do kraja tekuće sezone u regionalnoj ligi neće igrati u Splitu i na bazenima koji se nalaze na manje od 200 kilometara od Splita, stigle su prve reakcije. Javio nam se član upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza i povjerenik regionalne lige, Milivoj Bebić, kojeg je vijest zatekla na službenom putu.

- Iznenađen sam ishitrenom reakcijom srpskog savez. I mi ćemo vrlo brzo poslati priopćenje jer liga traje i nema vremena za čekanje. Svaki incident treba osuditi, što smo uostalom i učinili, i takvi incidenti koji nemaju veze sa sportom ne bi smjeli utjecati ni na ono što se događa na bazenu, niti na prijateljske odnose sportaša - rekao je Milivoj Bebić.

Srbija uručila prosvjednu notu zbog napada na vaterpoliste

Iznenađen odlukom Srpskog vaterpolskog saveza bio je i hrvatski izbornik Ivica Tucak.

- To je loša odluka srpskog saveza. Partneri moraju razgovarati, pogotovo jer je Hrvatski vaterpolski savez odmah i bez rezerve osudio incident i jasno dao do znanja da je takvo ponašanje neprihvatljivo. HVS bi se morao što prije očitovati jer ovo što se događa nije dobro ni prihvatljivo - rekao nam je Tucak.

Priveli su četvrtog napadača na igrače Crvene zvezde
Priveli su četvrtog napadača na igrače Crvene zvezde

Podsjećamo, četiri dana nakon što su u Splitu napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde prije utakmice s Mornarom, vaterpolski Savez Srbije i svi klubovi poslali su dopis regionalnoj ligi u kojem piše da iz sigurnosnih razloga više ne žele igrati u Splitu i okolici. Jedinstven je to stav srpskih klubova koji se natječu u regionalnoj ligi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:58

Čeka se reakcije regionalne lige

U Splitu su napali vaterpoliste Zvezde, jedan je skočio u more
U Splitu su napali vaterpoliste Zvezde, jedan je skočio u more

Što ovo priopćenje Srpskog vaterpolskog saveza znači? To znači da će osim splitskih klubova Jadrana, Mornar Brodospasa, POŠK-a i šibenski Solaris, Galeb iz Makarske i Zadar 1952 morati pronaći novi bazen za odigravanje utakmica.

Dubrovnik je od Splita udaljen 229 kilometara pa će srpski klubovi i dalje dolaziti u goste Jugu. Sad je na redu čelništvo Regionalne lige. Moraju odlučiti koji je najbolji potez u ovakvoj situaciji.

U dopisu VSS-a stoji kako ih 'mole da im odgovore do utorka, 19. veljače'.

Igrači Zvezde pokazali ožiljke: Nitko na Rivi nije htio pomoći
Igrači Zvezde pokazali ožiljke: Nitko na Rivi nije htio pomoći

Priopćenje vaterpolskog saveza Srbije:

Svi smo svjesni događaja koji su se odvili u Splitu 9. veljače 2019. prije odigravanja utakmica 12. kola VK Mornar - VK Crvena zvezda gdje su od strane grupe huligana vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti hladnim oružjem.

Nažalost, taj napad huligana bio je motiviran etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući oblik nasilja. Samo pukom srećom po sve nas taj napad nije završio tragičnim ishodom. Ohrabruju nas izjave relevantnih faktora u Hrvatskoj, kako političkih tako i sportskih, kao i brza reakcija hrvatske policije. Iskreno vjerujemo da se neće završiti samo na ovome već da će počinitelji ovog zločina biti najstrože kažnjeni.

Potaknuti gore navedenim je rukovodstvo Vaterpolo saveza Srbije održalo sastanak s predstavnicima srpskih klubova, sudionika Regionalne vaterpolo lige kako bi analizirali novonastalu situaciju i poduzeli određene korake. 

Kao zaključak tog sastanka donesen je jedinstven stav svih srpskih klubova, sudionika RVL da do kraja tekuće sezone ne sudjeluju na sportskim borilištima u gradu Splitu kao i sportskim borilištima koja se nalaze na udaljenosti ne manjoj od 200 kilometara od Splita iz sigurnosnih razloga. ZA VK Crvena zvezda je u ovom trenutku neprihvatljivo gostovati u Splitu, a to su jednoglasno podržali i ostali klubovi iz Srbije, sudionici RVL, te vam ovim putem upućujemo molbu da nam izađete u susret i omogućite da se preostale utakmice planirane na spomenutom području premjeste kako bi na taj način završili započeto natjecanje.

Molimo vas da nam odgovorite do utorka, 19. veljače.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 256
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani