Obavijesti

Sport

Komentari 35

Stan je kao uteg: Izgleda da je ovo kraj suradnje s Hrvatskom

Stan je kao uteg: Izgleda da je ovo kraj suradnje s Hrvatskom
1

Zlatni dizač utega Nikolaj Pešalov (43) duguje više od 80.000 kuna za stanarinu i komunalnu naknadu. Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar kaže da reda mora biti

VIDEO

Grad Split je krenuo u akciju prisilne naplate dugova za najam gradskih stanova i komunalnu naknadu, a zbog duga od oko 80 tisuća kuna na udaru se našao i zlatni Olimpijac Nikolaj Pešalov, kome prijeti deložacija.

Grad mu je dodijelio stan na korištenje 2000. godine nakon što je osvojio zlato za Hrvatsku u dizanju utega na OI u Sydneyu, no on od tada nije plaćao povlaštenu stanarinu i komunalnu naknadu pa se dug popeo na više od 80.000 kuna. Pešalov tvrdi kako mu je obećano da će nakon 10 godina korištenja stan moći otkupiti, no od toga čini se nema ništa. 

- Kad su se političari trebali slikati sa zlatnim Olimpijcem, svi su se gurali u prvi plan, a kad je trebalo riješiti pitanje otkupa stana, nitko mi više nije želio pomoći. Sada tvrde kako je to 'socijalni stan'. Da sam ja to znao 2000., ne bih ni ulazio u njega - kaže razočarani Pešalov, koji živi na relaciji Sofija - Split, te sa suprugom i troje djece preživljava od 4500 kuna plaće trenera u Savezu za dizanje utega.

Tvrdi i kako nije istina da u stanu nikad nije živio.

- U prosincu sam bio 15 dana u Splitu i gdje bih drugdje živio nego u svom stanu. Posao u savezu me često vodi i u Rijeku, Osijek...

Proslavljeni dizač, koji je za Hrvatsku osvojio zlato i broncu na Olimpijskim igrama u Sydneyu i Ateni, trenutno boravi kod obitelji u Bugarskoj, no uskoro bi opet trebao doći u Split.

- Imamo dogovorene treninge za kraj siječnja. Moram se raspitati za jeftin smještaj, a čini mi se da bi bilo najbolje da se opružim na Zapadnoj obali, pored zvijezde koju su mi tamo postavili. U Splitu je barem toplo, nije hladno kao kod mene u Sofiji - ironičan je Pešalov, koji je za kraj dodao: 

- Ti ljudi ne shvaćaju da mene ne deložiraju samo iz stana, nego i iz države. Nemam drugi smještaj, nemam drugo prebivalište i premda imam još godinu ugovora sa savezom, ovo će izgleda biti kraj suradnje mene i Hrvatske. 

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar pokušao je smiriti situaciju.

- Imam razumijevanja za problem Nikolaja Pešalova, no reda ipak mora biti. Pešalov nikad u tih 14 godina nije plaćao ni povlašteni najam, ni komunalnu naknadu, a imam informaciju i kako on taj stan uopće i ne koristi - kazao nam je jučer gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, koji je pozdravio namjeru kluba i saveza da plate dug umjesto Pešalova. 

- Mogli su to napraviti i ranije, tko im je smetao. Neka plate dug pa ćemo razgovarati što ćemo i kako dalje. No reda mora biti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao