Obavijesti

Sport

Komentari 46

Stan košta 5,5 milijuna kuna, a tamo je živio i Fabrizio Corona

Stan košta 5,5 milijuna kuna, a tamo je živio i Fabrizio Corona
4

Iako je Bosco Verticale kompleks vrijedan 40 milijuna eura i pod 24-satnom prismotrom zaštitara, Perišiću su uspjeli provaliti u stan. Zgrade su pune zelenila i energetski su samoodržive

VIDEO

Bosco Verticale, odnosno "vertikalna šuma" kompleks je od dvaju zgrada impresivnog izgleda u širem centru Milana, gdje hrvatski nogometni reprezenativac i član Intera Ivan Perišić (30) živi sa suprugom Josipom (30), sinom Leonardom (6) i kćeri Manuelom (4).

Dok je Ivan s obitelji boravio u Hrvatskoj krajem svibnja i početkom lipnja na reprezentativnim aktivnostima, provalili su mu u stan na 19. katu te zgrade i iz noćnog ormarića ukrali tri sata ukupne vrijednosti čak 82.000 eura, odnosno oko 608.000 kuna. Sve je prijavio policiji.

Pokretanje videa...

00:57
Ivanu Perišiću provalili u stan i ukrali satove od 600.000 kuna!
Ivanu Perišiću provalili u stan i ukrali satove od 600.000 kuna!

Pristup Perišićevu stanu, uz dozvolu bračnog para, navodno je imala 50-godišnja spremačica koja održava stan obično dvaput tjedno, a ulazila je dvaput početkom lipnja. Milanska policija istražuje slučaj, a Ivan je rekao kako nije bilo tragova nasilnog ulaska u stan te da mu provalnik nije ukrao i novac koji se nalazio u istom ormariću u kojem su bili i satovi.

Bosco Verticale, kompleks vrijedan 40 milijuna eura, smješten je u poslovnoj zoni Porta Nuova između ulica Via Gaetano de Castillia i Via Federico Confalonieri, blizu milanske željesničke postaje Garibaldi. Zgrade su visoke 111 i 76 metara i imaju čak 8900 kvadratnih metara terasa s više od 900 stabala i 20.000 zasađenih biljaka!

Kompleks su projektirali arhitekti iz Boeri Studija, uz suradnju brojnih botaničara, a otvorena je u listopadu 2014. Ukupna površina zgrada iznosi 360.000 kvadrata.

Ideja izgradnje takvih zgrada bila je da njihovo zelenilo na terasama smanji količinu ugljičnog dioksida i smoga u centru grada i poveća kvalitetu zraka. Pomaže i u održavanju temperature jer štiti od sunca i jakih vjetrova, ali i buke i prašine.

Zgrade su energetski samoodržive jer koriste obnovljive izvore poput solarnih panela, dok se otpadne vode filtriraju za zalijevanje biljaka.

- Zamislili smo zgradu koja omogućuje okolišu da uđe u unutrašnjost. Testirali smo razna stabla otporna na udare vjetra kako bi bili sigurni da neće pasti na ulicu - rekao je direktor tvrtke koja je projektirala Bosco Verticale, Michele Brunello.

Kompleksnost izgradnje i funkcioniranja ovih zgrada znači i skupoću stanova. Manji stan od 80 kvadrata, naime, stoji oko 750.000 eura (5,5 milijuna kuna), a penthouse od 200 kvadrata čak 2,3 milijuna eura odnosno 17 milijuna kuna! Takve cijene znače da su stanovi samo za one jako dubokog džepa. A čak pet godina nakon izgradnje čak polovica stanova i dalje zjape prazni...

Četiri od deset stanova u kompleksu pripadaju strancima, a osim Perišića, tamo je živio i Felipe Melo (35), koji je Inter napustio 2017. Mjesto je to stanovanja i poznatog menadžera Allianza Carstena Quittera, modnih dizajnera Diega Dolcinija i Gaije Trussardija, brazilskog repera Lorenza Carvalha...

Tamo je bila stalna adresa i Fabrizija Corone (45), bivšeg muža hrvatske manekenke Nine Morić (42), dok je u Portugalu bježao od policije pod optužbama da je iznuđivao novac od bivšeg nogometaša Juventusa Davida Trézégueta. Živio je u penthouseu na 21. katu višeg tornja.

- Kako je živjeti tamo? Sve je organizirano. Ako imate bilo kakav problem, nazovete poseban pozivni centar i odmah vam to riješe - objasnila je stanarka Simona Pizzi, talijanska agentica prodaje i jedna od prvih vlasnica u kompleksu.

- Uobičajeni troškovi, u koje je uključeno i održavanje vrtova, u trosobnom stanu izdvajam oko 1500 eura mjesečno. Ali vrijedi toga - rekao je Bernard Ng iz Hong Konga, koji je u sklopu jedne od zgrada otvorio restoran.

Zgrade su pod 24-satnim nadzorom zaštitarske službe, ali očito je netko i u takvim uvjetima uspio Perišiću bez dozvole ući u stan i odnijeti vrijedne satove.

Nestala su tri sata, i to dva koja su pripadala Ivanovoj supruzi: Rolex od 20.000 eura te Audemars Piguet, sat posebne linije, vrijedan čak 50.000 eura. Ivanu su ukrali sat marke Hublot od 12.000 eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem