Obavijesti

Sport

Komentari 1

Starta Hanžek: Sandra i Asafa najavljuju napade na rekorde

Starta Hanžek: Sandra i Asafa najavljuju napade na rekorde
15

Zbog srebra na SP-u gladna sam pobjede i velikog rezultata. Vrijeme je da rekord dođe u moje ruke, kaže Sandra koja je 'nikad spremnija i nikad željnija dokazivanja'

VIDEO

Mama Vesna bila je u pravu. Dok je Sandra Perković u Pekingu osvajala svjetsko srebro, gospođa mama je govorila: 'Ako je Sandra dosad trenirala 100 posto, sad će 140'.

Na 65. izdanje Hanžekovićeva memorijala Sandra je došla, kaže, nikad spremnija. Nikad željnija dokazivanja.

- Zbog srebra na SP-u gladna sam pobjede i velikog rezultata - istaknula je Sandra.

U ženskom disku na Hanžeku nastupit će pet cura, koje su bile i u pekinškom finalu. Tu je i brončana Njemica Nadine Müller.

- Neće to biti samo borba s Nadine, sve djevojke su opasne - rekla je Sandra, koja na većini mitinga Dijamantne lige drži rekorde, no u Zagrebu još nema najdalji hitac. Rekorderka je Amerikanka Gia Lewis-Smallwood sa 66,29 metara.

- Vrijeme je da rekord dođe u moje ruke - najavila je Sandra.

I Andrea ruši hrvatski rekord?

Andrea Ivančević će, pak, trčati na 100 metara s preponama. I ona se nada velikom rezultatu kojim želi zaboraviti pad na devetoj preponi u polufinalu SP-a.

- Konkurencija na Hanžeku je jaka, možda i jače nego u Pekingu. Da nisam pala na SP-u vjerojatno bih postavila novi hrvatski rekord. Voljela bih stoga da ga srušim u utorak na Mladosti - rekla je Andrea.

U visu će od Hrvatica nastupati samo Ana Šimić, dok će ozlijeđena Blanka Vlašić natjecanje promatrati s tribina. Međutim, u Zagreb je došla prvakinja iz Pekinga Marija Kučina.

Šimić protiv Kučine, Blanka na tribinama

- Blanka je velika sportašica, legenda i zato nisam sumnjala u nju da bi mogla napraviti veliki rezultat na SP-u. Čast mi je što sam se natjecala protiv Blanke i što sam je uspjela pobijediti - kaže Kučina.

U Zagreb se vratio Asafa Powell. U hrvatskoj metropoli mu je toliko dobro da je tu već gotovo tjedan dana.

- Pa, partijam... Ma, šalim se... Uživam u Zagrebu, hrani. Hrana kod vas je najbolja na svijetu - istaknuo je Asafa, najavivši da napada Boltov rekord od 9,85 sekundi na 100 metara. Asafa je prvi sprinter na svijetu koji je stotku istrčao 100 puta brže od 10 sekundi. U utorak je prilika za 101. put.

- Spreman sam za još jednu utrku ispod 10 sekundi jer meni je to posve prirodno - nasmijao se Powell.

Jaka konkurencija bit će i na muškoj utrci 110 m s preponama. U Zagrebu su aktualni i bivši svjetski prvak Sergej Šubenkov i Jason Richardson.

Natjecanje na Mladosti počinje u utorak od 18.00 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju