Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Štede na plaćama, a imaju 268 milijuna eura prihoda

None Foto: AFP

Nije dobro, zaključuju u Kickeru, kad na kresanje ugovora pomišljaju u najbogatijem njemačkom klubu, koji je prošle sezone sjajno zarađivao

Novi Bayernov direktor Christian Nerlinger najavio je da će klub u 2010. godini krenuti u akciju rezanja igračkih plaća.
- Pokušat ćemo smanjiti plaće igrača. Primanja su ionako dosegla plafon. Vrijeme je da počnemo misliti zdravorazumski. Odnosi se to i na igrače, koji moraju shvatiti da svako produženje ugovora ne uključuje automatski i povišicu - najavio je Nerlinger nepopularan ali izgledan potez.
Nije dobro, zaključuju u Kickeru, kad na kresanje ugovora pomišljaju u najbogatijem njemačkom klubu, koji je tijekom prošle natjecateljske sezone prihodovao 268.7 milijuna eura. I ove su sezone Bavarci trošili puno: Marija Gomeza doveli su iz Stuttgarta za 35 milijuna eura, a Arjena Robbena iz Reala za 24.
Da se klub u kojem nastupaju Danijel Pranjić i Ivica Olić prema svim igračima ipak neće odnositi jednako nasljednik Ulija Hoenessa na menadžerskoj funkciji dao je naslutiti odgovarajući na pitanje o Francku Riberyju.
- Ne mora to značiti da će Ribery otići. Svaki ćemo slučaj ionako sagledati individualno.
Najavio je Nerlinger da će pregovore s Riberyjem oko produžetka ugovora, koji istječe u ljeto 2011. godine, započeti na proljeće. Nagovještaji Riberyjeva menadžera o odlasku ne brinu bivšeg veznjaka Bayerna, dortmundske Borussije i Glasgow Rangersa.
 - Ribery i njegov menadžer nisu jedna te ista osoba.

Komentari (1)
  • Pa bilo bi i vrijeme da netko počne kresati te plaće nogometaša.U Engleskoj svatko tko zna šutnuti loptu zarađuje par desetaka tisuća funti tjedno a dosta klubova grca u dugovima,a kad vidim i kakve cifre zarađuju neki igrači u Dinamu slažem se da je vrijeme da netko postavi neke granice

    4. 1. 2010,   19:24