Obavijesti

Sport

Komentari 0

Stefan Edberg se vratio - legenda ponovno na terenu

Stefan Edberg se vratio - legenda ponovno na terenu
1

Nekad prvi igrač svijeta odigrat će 4. prosinca ekshibicijski meč protiv nedavno umirovljenog Tima Henmana. Već dugo ga nije bilo u javnosti...

VIDEO

Nekadašnji prvi tenisač svijeta, Šveđanin Stefan Edberg, vraća se tenisu. Čovjek koji se proslavio gotovo savršenim servis-volejima i  'milijunom' izlazaka na mrežu tijekom karijere već godinama se skriva od očiju javnosti. Aktivnu karijeru prekinuo je 1996., a jedanaest godinaposlije odigrat će ekshibicijski meč protiv Tima Henmana. Ovaj zanimljivi dvoboj zakazan je za 4. prosinca, a mjesto radnje je londonski Royal Albert Hall.
- Bit će zabavno igrati protiv Tima. Obojica smo igrali tenis na isti način, prakticirali servis - volej-igru, misli Edberg.
Stefana Edberga se mlađe generacije više gotovo ni ne sjećaju. Puno je vremena prošlo otkad je otišao s Toura, a Henman je s druge strane 'svježi' veteran. Posljednji put igrao je protiv Hrvatske u Davis Cupu prije nešto više od dva mjeseca. I ta razlika će se sigurno osjetiti i na terenu.
- Da, to je točno. Nedavno sam odigrao meč u Kopenhagenu i to je bio moj prvi natjecateljski nastup u zadnjih 5 godina. Moram priznati da još osjećam posljedice po cijelom tijelu - priznaje švedska legenda.
Brojni igrači iz njegova vremena danas su treneri ili teniski komentatori, a dobar dio ih je i na Senior Touru. Edberg je sve takve pozive redovito odbijao. Jednako tako, odbijao je i odati čime se točno bavi.
- Mnogi ljudi ne znaju čime se bavim. Što se mene tiče, to je sasvim u redu - ostaje tajanstven Stefan i otkriva samo ovo:
- Volim imati svoju privatnost. Recimo samo da sam prilično zaposlen. Imam jednu ulagačku tvrtku i bavim se nekretninama. Eto, to bi bilo to.
A kako će izgledati na terenu, koliko su čuveni servis-voleji još uvijek ubojiti, doznat ćemo u blizini njegova nekadašnjeg doma.
- Živio sam u blizini Albert Halla, drago mi je da ću opet vidjeti taj kraj. Engleska publika uvijek me sjajno prihvaćala. Siguran sam da će tako biti i u meču protiv Henmana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka