Obavijesti

Sport

Komentari 3

Štem(er)berger: U mirovinu je otišao nokautiravši trenera...

Štem(er)berger: U mirovinu je otišao nokautiravši trenera...
1

SINIŠA RAZBIJAČ U utorak je za vrat uhvatio Borisa Baraća, a u petak nokautirao trenera Marijana Mancea

VIDEO

Siniša Štemberger (37) trebao se umiroviti kao jedan od najboljih strijelaca ABA lige u povijesti, no košarkašku karijeru završio je kao sramotni nokauter vlastitog trenera.

Zakasnio je na trening Kvarnera sat i pol, pojavio se pred trenerom u alkoholiziranom stanju, a na pitanje gdje je do sada Štemberger je šakom u glavu opalio trenera Marijana Mancea. Scena koja je šokirala sve koji su se zatekli u dvorani. Štembergerovi suigrači su trljali oči ne vjerujući što se upravo dogodilo.

A trener ga je štitio

- Nemam komentara za sada. Nisam još spreman za to - javio nam se Štemberger.

Komentar nije imao ni trener. Mance je nakon treninga otišao u policijsku postaju prijaviti svoga košarkaša.

- Štembergera poznajem jako dobro i sve što mogu reći jest to da je velik sportaš, strašno pošten momak, ali i veliki emotivac. Jako ga pogodi nepravda pa impulzivno reagira - rekao nam je Toni Dijan, Štembergerov nekadašnji suigrač iz Zadra i Širokog.

Siniši je uoči ove sezone smanjen ugovor, no teško da je to nepravda koja može opravdati ovakav potez Štembergera.

- Postoje neslužbene verzije koje se tiču stanja u kojemu se Štemberger nalazio, ali nemam dokaza da je zbog toga ovako reagirao. Nevjerojatno, a Mance je bio izrazito zaštitnički orijentiran prema Štembergeru. Znali smo da mu fizička moć kopni, no računali smo na neke druge efekte njegova povrataka u Rijeku. Mance je cijelo vrijeme žmirio na jedno oko kad je Štembergerovo ponašanje u pitanju. Time je ovaj postupak još teže opravdati - istaknuo je sportski direktor Marko Šamanić, koji ne može shvatiti što je bio okidač za Štembergerovo ludilo.

Trebao je biti trener

Još u utorak je košarkaš Kvarnera izgubio živce. Tijekom utakmice protiv Zadra za vrat je primio suparničkog igrača Borisa Baraća. Tri dana kasnije nokautirao je, pak, trenera Mancea.

- Očito je došlo do nekih promjena u strukturi Štembergerove ličnosti. Više od toga ne mogu reći da ne odem predaleko - kaže Šamanić.

Štemberger je drugi najbolji strijelac ABA lige u povijesti s 2472 koša, no prije ovog posljednjeg incidenta navijači ga najviše pamte po tučnjavi iz 2008. s Ciboninim igračem Rawleom Marshallom. Te večeri Siniša je bio nokautiran i krvav.

- Došlo je do nehotičnoga guranja između mene i Marshalla, no bio je ljutit i nije prihvatio moju ispriku te je samo navalio na mene. Zadao mi je, mogu slobodno reći, jedan solidan udarac i potekla je krv - rekao je tada Štemberger.

Dobio je četiri šava te suspenziju od tri utakmice i novčanu kaznu od 3500 eura. Marshall je dobio tri mjeseca suspenzije, 6500 eura kazne i otpusne papire iz Cibone.

Štembergera je nakon karijere čekao i posao u Kvarneru kao trenera klinaca, no nakon udaranja trenera Mancea ponudu je sigurno izgubio, a teško da će ga željeti i neki drugi klub.

Marijan Mance nije vodio Kvarner u subotnjoj utakmici protiv Zagreba. Od udarca i silnog stresa dobio je povišenu temperaturu te je propustio susret. Zagreb je pobijedio 72-67.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao