Obavijesti

Sport

Komentari 6

Stepančićev top u ruci najbrži šut na Euru, 137 kilometara/h

Stepančićev top u ruci najbrži šut na Euru, 137 kilometara/h
1

Cindrić skače više i od Ronalda, a nitko ne trči kao stari Zlaja. "Koljeno me boljelo, trebalo mi je i malo vremena da se opet prilagodim igrati na krilu, ali dobro sam se osjećao", govori Horvat

VIDEO

Najstariji je i... Najbrži! Iako mu je 35, od Zlatka Horvata nema bržeg sprintera i boljeg maratonca među hrvatskim rukometašima. Tako su, jasno i precizno na papiru, rekli zanimljivi statistički podaci utakmice Hrvatske i Crne Gore u Grazu gdje smo uzeli prvi dvobod na Europskom prvenstvu.

Tko je najviše puta dodao loptu, tko je najviše skočio, tko je najviše pretrčao... Sve je EHF uveo u svojoj obradi podataka kako bi još podigao zanimljivost ovog turnira. I od našeg dobrog starog Zlaje kako smo spomenuli, nitko nije uhvatio brži korak niti više pretrčao.

Pokretanje videa...

00:29

- Koljeno me boljelo, morao sam za Zagreb igrati desnog vanjskog, trebalo mi je nešto vremena da se prilagodim opet igri na krilu. Dobro sam se osjećao, nije bilo problema s koljenom, nadam se da će tako ostati - otkrio je vrlo bitan razlog tih "titula". 

Zagrebov kapetan pretrčao je ukupno 3,5 kilometra u točno 50 minuta na parketu Stadthallea. Luka Stepančić u gotovo identičnoj minutaži zaostao je za svega 100 metara. Ipak, Horvat nije bio i najveći "maratonac" utakmice, već su to bila dva Crnogorca, Božo Anđelić i Aleksandar Bakić s 3,9 km.

Nadalje, Zlaji su precizni uređaji izmjerili da je prilikom jednom trka uhvatio brzinu od 29 km/h. Ni više od desetljeća mlađi Mandić, Matanović i Ravnić, skoro i Cindrić nisu srušili našeg najboljeg strijelca na europskim prvenstvima među aktualnim kadrom u kojemu bi mogao do kraja turnira stići i prestiži rekordera Ivana Čupića. Za njegovih 159 Horvat nakon 4 gola Crnoj Gori zaostaje 24.

Pokretanje videa...

04:05

Ne zaostaje, pak, ni tako drastično za, primjerice, Neymarom. Naravno, zbog više nego dvostruko kraćeg terena i nemogućnosti hvatanja dužeg zaleta nije previše usporedivo s nogometašima, ali, usporedbe zbog, Brazilac može "nagaziti" do 34 km/h.

Ako već Horvat nije prešišao jednu od najvećih nogometnih zvijezda, jest Luka Cindrić! Cindra je kod jednog skok-šuta skočio 72 centimetra. Nešto vam je poznata slična brojka? Da, nedavno je Cristiano Ronaldo zabio Sampdoriji nebeski gol uz odraz od 71 centimetra. Eto Portugalcu novi izazova.

Nije to sve. Mjeri se, a to je već i standard na najvišoj razini, i brzina šuta, a Hrvatska je nakon prvog dana imala rekordera među bombarderima. Luka Stepančić na početku utakmice ispalio je projektil od 137 km/h. Je li probio golmana? Ma, skoro i zvučni zid. 

Nogometni je rekord 210,8 km/h, hokejaški 183,7 km/h (Aleksander Razjancev), najbrži servis u povijesti tenisa išao je 263,4 km/h (Samuel Groth), loptica u skvošu juri 281,6 km/h, u golfu 339,6 km/h, a u badmintonu čak 493 km/h! Samo, njih nitko ne brani svojim tijelom kao Lukine bombe...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović