Obavijesti

Sport

Komentari 18

Stigli smo u Senec: Pivo 10, grah 12 kn i hokej je svetinja

Stigli smo u Senec: Pivo 10, grah 12 kn i hokej je svetinja
1

Kako je Trnava, gdje igra naša reprezentacija 'bukirana', navijači su u 20 kilometara udaljenom Senecu, turističkom središtu, gdje odsjeda Slovačka. A tu stvarno dobro živi....

VIDEO

Hokej, hokej, hokej i hokej. Tako Slovaci dočekuju utakmicu protiv Hrvatske. 



- Kad igra hokejaška reprezentacija u svim se kafićima gasi muzika, mjesta se rezerviraju po desetak dana unaprijed. Nogomet? Ha, iskreno, nemamo niti jednu rezervaciju - priča Karol, konobar, koji je u Slovačku došao prije šest godina iz Vojvodine.

Kako je u Trnavi smještaj 'prebukiran' hrvatski navijači spas su pronašli u dvadesetak kilometara udaljenom Senecu, mjestu koje je puno turista. U Country Saloonu, pivo stoji deset kuna, grah 12, a porcija 'spicy' krilaca ili rebarca - 30 kuna. Piva su većinom češka.

- Ovdje svi piju pivo, no zakon ne dozvoljava niti kap alkohola u krvi, ako vozite.  Imate li više od 1.00 promila dok ste za volanom, platit ćete 1000 eura i oduzet će vam vozačku dozvolu na godinu dana. Inače, policija nije nešto stroga kao u Hrvatskoj ili Srbiji, ako ste pijani, pjevate li ili slično, neće vas zapisati, povisiti glas ili slično - priča Karol, koji kaže da je život u Slovačkoj nekoliko puta bolji nego u Hrvatskoj, gdje je također radio dvije godine.

- U Senecu mogu zaraditi 250 eura za jedan vikend. Najam stana nije nešto jeftin, jednosobni stan plaćam 350 eura plus 49 eura internet i tv. To je sve nekakvih 400 eura. 

Da će u Trnavi u petak u 20.45 minuta gostovati Hrvatska ne možete saznati nigdje. Nema plakata, televizijskih emisija posvećenih utakmici, a i u novinama su glavne vijesti da Košice i Slovan Bratislava otvaraju hokejaško prvenstvo 12. rujna.
 
Da se barem nekakva pažnja posveti i nogometu pobrinuo se Marek Hamšik, koji je najveća nogometna zvijezda u Slovačkoj. Na ulazu u nekoliko hotela stoji lutka sa Hamšikovim dresom, jedini znak da se u ovoj zemlji igra i nogomet.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Senecu odsjeda slovačka nogometna reprezentacija, pa je Hamšik ugostiteljima podijelio dresove. No, to je jedini nogometni dres, koji krasi ugostiteljske objekte, ostala mjesta na zidovima rezervirana su za hokejaše. 

Hrvatska je sa Slovačkom u gostima igrala tri puta, sva tri puta u Bratislavi. Loša vijest je da niti jednom nismo pobijedili. Dvaput smo odigrali 1-1, jednom izgubili 4-1. Dobra vijest je da su sve tri utakmice bile prijateljske. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...