Obavijesti

Sport

Komentari 76

Štimac: Dalić je u pravu, bez minuta nema poziva u repku...

Štimac: Dalić je u pravu, bez minuta nema poziva u repku...
1

NE TREBA BITI UVRIJEĐEN Ako Zlatko neke ne pozove jedanput ili dvaput, ne znači da ih je prekrižio, ne treba biti uvrijeđen, rekao nam je Igor Štimac koji je imao iste muke kada je bio izbornik

VIDEO

Kvalifikacije za Euro 2020. počinju u ožujku iduće godine, a Zlatko Dalić je jasno poručio kako će početku novog ciklusa računati samo na igrače koji u svojim klubovima imaju dobru minutažu.

Prenio je svoju sliku s Wembleya, gdje je pogledao na klupu na kojoj su bili Marko Pjaca, Marko Rog i Mario Pašalić. Nije znao koga uvesti jer sva trojica imaju problema s  minutažom u Serie A.

- Sve nas koji smo bili izbornici muče iste muke. Želimo na raspolaganju imati igrače koji su standardni u svojim klubovima, ali to ne može uvijek biti tako - rekao nam je bivši izbornik “kockastih” Igor Štimac i nastavio:

- Podržavam Zlatkov potez. Slažem se s tim da priliku dobivaju igrači koji igraju više u svojim klubovima. Razmišljao sam kao i on kad sam bio na klupi reprezentacije. Njegova odluka je dobra i treba stati iza nje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pjaca je u drugačijoj situaciji, ali ni on nema zaštićen status

Dakle, jedan od onih koji su u prošlosti vodili “kockaste”, se potpuno slaže s Dalićem. Izbornikove najave briga su za Marka Pjacu, Marka Roga, Marija Pašalića i još neke naše igrače. Ako ne budu imali veću minutažu do proljeća, teško da će biti u momčadi za početak kvalifikacija.

Ipak, Marko Pjaca je posebna priča. On je prošlog ljeta, nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, Juventus zamijenio Fiorentinom. Tamo ima solidnu minutažu, ali i bez nje dobro znamo da je riječ o talentiranom igraču i krilnom napadaču koji može postati klasa. U naletu ga je zaustavila teška ozljeda, no pravog Marka isplati se čekati. Hoće li i izbornik Dalić učiniti tako, ne znamo, ali vodio ga je na Svjetsko prvenstvo iako je Pjaca u Schalkeu igrao manje nego sad u Fiorentini.

Naravno, ne sugeriramo da trebaju postojati igrači koji osim nositelja igre u prvih 11 trebaju imati zaštićen status, ali Pjace se nije lako odreći. Zbog toga bi ga izbornik ipak mogao i dalje zvati ako bude imao i barem solidnu minutažu na Apeninima. Rog i Pašalić nisu u takvoj situaciji.

- Ne treba tu biti uvrijeđen ako te na popisu nema jedanput ili dvaput. To ne znači da te izbornik prekrižio zauvijek - kaže nam Igor Štimac, koji se malo vratio i na stalnu temu, onu lijevog bočnog.

- I naši klubovi trebaju više vjerovati mladim igračima na toj poziciji. Trebaju im davati prilike. Mi smo u Hajduku vjerovali u Darija Srnu. Igrao je u veznom redu, a onda smo procijenili da je bolje da igra na boku. Na toj je poziciji postao jedan od najboljih na svijetu. Mladima samo treba vjerovati - završio je Igor Štimac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram