Obavijesti

Sport

Komentari 38

Izdržao je manje od 6 mjeseci: Štimac podnio ostavku u Iranu

Izdržao je manje od 6 mjeseci: Štimac podnio ostavku u Iranu
6

Štimcu je prvi inozemni angažman završio nakon nepunih šest mjeseci. Bivši hrvatski izbornik podnio je ostavku na mjesto trenera u iranskom Sepahanu

VIDEO

Igor Štimac više nije trener iranskog Sepahana. Štimac je dao ostavku nakon 4-0 poraza od Al Ittihada u azijskoj Ligi prvaka, piše agencija Tasnim News. 

Štimac je za najuspješniji iranski klub potpisao krajem prošle godine i postao četvrti Hrvat u Sepahanu, nakon Stanka Poklepovića, Luke Bonačića i Cice Kranjčara. 

To mu je nakon Hajduka, Cibalije, Zagreba, hrvatske reprezentacije i Zadra bio prvi inozemni angažman. Na klupi Sepahana imao je osam pomoćnika, šestoricu Iranaca, a iz Hrvatske je povukao Zorana Varvodića i Ivu Šeparovića, a potpisao je jednogodišnji ugovor s mogućnošću produljenja.

No raskinuo ga je nakon manje od šest mjeseci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za Štimca je u Sepahanu krenulo sjajno. Iako je izgubio u polufinalu iranskog kupa, slavio je u prvenstvu prvi put nakon šest poraza njegovog prethodnika.

- Kažu mi u klubu da ih navijači zovu sa svih strana, oduševljeni su, momčad je preporođena - rekao nam je bivši hrvatski izbornik.

No sreća nije dugo trajala. Branitelj naslova Sepahan trenutno je 11. momčad iranskog prvenstva, a Štimcu je presudilo ispadanje iz azijske Lige prvaka.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener