Obavijesti

Sport

Komentari 26

Štimac nakon Irana: Bio sam u dobrom klubu u krivo vrijeme

Štimac nakon Irana: Bio sam u dobrom klubu u krivo vrijeme
1

Bilo je puno emocija, kod nekih i suza. Pogotovo su sve to emotivno doživjeli mlađi igrači, koje smo promovirali, rekao je bivši hrvatski izbornik Igor Štimac nakon povratka iz Irana

VIDEO

Kada jednog dana, negdje u hladovini obiteljskog imanja pokraj Kleka s kojeg pogleda puca prema Pelješkom mostu (valjda će do tada biti sagrađen), Igor Štimac bude prebirao po svojoj karijeri u Iranu, barem što se tiče rezultata, neće se baš rado sjećati. Na klupi Sepahana, jednog od najslavnijih iranskih klubova, nije izdržao ni šest mjeseci.

Suci su nas zakidali

U 22 utakmice na klupi ostvario je samo tri pobjede, devet neodlučenih ishoda i zabilježio deset poraza. Presudio je poraz od Al Ittihada u azijskoj Ligi prvaka. U prvenstvu Irana Sepahan je i prije Štimčeva dolaska stajao slabo, cilj je bio proći skupinu, ali naš trener nije uspio.

- Tako je to s rezultatima, odlučio sam otići premda je klupski odbor, zajedno s predsjednikom, stao iza mog rada. Još je sve prevruće, o razlozima ću kada se dojmovi malo slegnu - kaže nam bivši hrvatski izbornik Igor Štimac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uskoro će se sa suradnicima Ivom Šeparovićem i Zoranom Varvodićem vratiti u Hrvatsku. Imao je dirljiv oproštaj s igračima koji su ga pozorno saslušali.

- Bilo je puno emocija, kod nekih i suza. Pogotovo su sve to emotivno doživjeli mlađi igrači, koje smo promovirali. Osjetili su koliko mogu i koliko su napredovali kvalitetnim radom. Svi ponavljaju kako nikada nisu imali kvalitetniji rad u klubu, ali jasno je da kreiranje pobjedničkog okruženja ne ovisi samo i kvaliteti trenažnog procesa - kazuje Štimac.

Sjećamo se njegovih riječi kada je preuzimao Sepahan i doselio se u Isfahan. Bio je oduševljen gradom, ali pojadao se kako ima momčad staru u prosjeku 30,5 godina.

- Momčad smo u međuvremenu pomladili u prosjeku za šest godina, promovirali smo dosta mlađih igrača, njih četiri-pet postalo je standardno u momčadi. Međutim, puno toga se dogodilo, sudačke ekspertize u Iranu, njihova “oka sokolova”, potvrdile su niz grešaka sudaca, koje su direktno utjecale na gubitak 14 bodova. To je previše za bilo koju momčad, u pravilu su nas sudačke pogreške zaustavljale kada bismo trebali do pobjede koje bi nam dale zamaha - kaže Štimac, koji je cijeli u “iranskoj priči”.

Unatoč izostanku rezultata, kaže da je zadovoljan onime što je odradio vodeći Sepahan.

- Mi smo dominirali u gotovo svim susretima, kada sam napravio analizu, došao sam do spoznaje da samo u dvije utakmice nismo dominirali. Igrali smo otvoreno, imali u prosjeku oko 200 dodavanja više od protivnika. Međutim, najslabiji dio bila nam je loša realizacija. U prosjeku nam je trebalo sedam prigoda za postizanje gola - kaže Štimac.

Predivni Isfahan

Ostat će mu sjećanje na predivni Isfahan, turistički grad s brojnim znamenitostima. Sjetit će se i ludog prometa, kazao je da je prava umjetnost snaći se u kaosu u kojem sa svih strana nadiru automobili, motori, pješaci...

Na kraju, čekajući modalitete rastanka sa Sepahanom, period u Iranu sumirao je u jednoj rečenici.

- Ovo je bilo dobro iskustvo, rastajemo se kao prijatelji, bio sam u dobrom klubu, ali u krivo vrijeme - kazao je Štimac.

Pogled prema budućnosti nudi odmor, neki angažman za vrijeme Eura, Štimac je oduvijek bio poželjan stručni komentator. Ali i nastavak trenerske karijere. Vođenje Sepahana Štimcu je bio prvi posao u inozemstvu, njegova se trenerska karijera nastavlja.

- U prvom planu sada mi je odmor uz obitelj i prijatelje. Nema žurbe za nastavak posla, ali poziva već imam - zaključio je Štimac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića