Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Štimac: Neka pretvore Poljud u disko i toče pivo, to bi im išlo...

None Foto: Borna Filić, Goran Stanzl/PIXSELL

Od 20 do 25 milijuna eura troše 21 posto na momčad, a ostalo? Na njihove plaće i provizije menadžerima! Mi smo i s blokiranim računom osvajali trofeje, požalio se Igor Štimac za RTL

Igor Štimac od prvog dana tvrdi da je model upravljanja Hajdukom pogrešan. Nažalost po taj veliki klub i sve koji ga vole, sve je više navijača uvjereno da je u pravu.

I u velikoj anketi na 24sata, među više od 7000 glasova, čak se 49 posto ljudi izjasnilo da su za ovo stanje Hajduka najviše krivi - navijači!

 

A Štimac je u intervjuu za RTL rekao:

- Nije važna utakmica s Goricom, sve što se događa na terenu zadnjih tjedana, mjeseci, posljedica je neznanja upravljanja jednim sportskim društvom kao što je Hajduk. I drago mi je da su ovi momci koji su upirali prstom u sve bivše uprave optužujući ih za lopovluk i tko zna što, sjeli na naša mjesta i vidjeli koliko je fino tu sjediti i koliko ne znaju.

- Sama ostavka trenera je nebitna, struka je dokazala lani da zna i može, ali nije je pratilo upravljanje klubom, nije im se izašlo u susret. Prodavani su igrači uoči derbija, predsjednik je tjeran uoči važne utakmice, ove sezone opet prodani važni igrači prije europskih utakmica. Sve to govori da klub vode i biraju ljude koji ga vode oni koji nemaju pijma što Hajduk treba biti i na što sličiti.

- Govorim o Našem Hajduku, oni odlučuju, upravljaju i troše desetke milijuna eura godinama na neznanje i improvizaciju i nemaju plan i viziju kako napraviti ono što žele od kluba.

Sa sjevera se opet čulo “Skinite dresove” i “Dobit ćete batine”.

- Nisam za prijetnje, teror i prisile, ali ako treba upirati prstom, onda su prvi oni koji su na skupštini držali predavanje i brojkama pravdali svoj nerad i neznanje. Njih treba objesiti za onu stvar na Rivu pa da ih svatko može pljucnuti onako u prolazu. Da vide što su zaslužili za sedam godina upravljanja."

GLAVOM U NOS Kahlina: Kad me Said udario, mislio sam da mi je slomio nos

Predmet poruge postala je ideja skupštinara da se otvori Hajdukov pub.

- Ma neka stadion pretvore u diskoteku i toče pivo, možda bi u tome bili uspješni..."

- Nije ovo pravi put vođenja kluba jer sedam godina puno je vremena da se dokaže da nešto nije pravi put.

- Hajduk je ne tako davno egzistirao u teškim uvjetima, s blokiranim računom, u neimaštini, ali uvijek je osvajao trofeje ili se barem do kraja borio za trofej, imao je snage izdići se iz nevolja.

- Zadnje godine potvrđuju da ovi momci s 20-25 milijuna eura ne znaju raspolagati. Kažu da 21 posto ide na proračun momčadi, a na što ide ostatak? Na njihove plaće, neznanje i improvizaciju. I provizije menadžera igrača koji su otišli! Zar je slučajno da je svim menadžerima isplaćeno baš 200.000 eura, iznos koji se može dati bez odobrenja Grada?!

- Puno je tu netransparentnosti, nelogičnosti, kompromitacije... vrijeme je da gradske strukture preuzmu odgovornost jer oni su dopustili da se ovako radi. Vrijeme je za pravu reviziju, da se vidi kamo je išao novac, kojim putem i zašto.

Komentari (164)
  • Štico je u pravu, ova ekipa što vodi udrugu Naš Hajduk su mediokriteti koji nemaju veze sa nogometom i očtito vide priliku da privatno zarade preko managera i sumnjivih transfera, kasnije dijele tal sa tom mafijom. Takvu trulu politiku vode iz sjene, jer drže sve konce u NO i nitko im nitko im ništa ne smije.

    20. 8. 2018,   20:40
  • Torcida pederi sjebali ste Hajduk...novi navijacki slogan

    20. 8. 2018,   20:40
  • Možete ga voljeti ili ne,Igor je bio frajer i na terenu i van njega,i ne podilazi nikome,iznese svoj stav,misli svojom glavom.

    20. 8. 2018,   20:47