Obavijesti

Sport

Komentari 126

Štimac: Suosjećam s Nikom. Povratak? Ako me pozovu...

Štimac: Suosjećam s Nikom. Povratak? Ako me pozovu...
1

Suosjećam s Nikom Kovačem, jer je potrošen još jedan kvalitetan trener hrvatskih korijena koji je mogao puno doprinijeti hrvatskom nogometu, rekao je Igor Štimac

VIDEO

Niko Kovač postao je izbornik nakon što je Igor Štimac ponudio ostavku zbog poraza od Škotske, a sada kada je i Niko Kovač otišao s klupe hrvatske reprezentacije, Igor Štimac ponovno se spominje među potencijalnim kandidatima. 

- Danas mi je u jednu ruku žao što sam onda ponudio ostavku, ali opet s druge strane i nije, iz razloga što sam znao da je Niko Kovač već tada bio pripremljen kao moj nasljednik, i da bi se ta smjena dogodila bez obzira ponudio ja ostavku ili ne, što je prava šteta... - rekao je Štimac za RTL direkt pa dodao:

- Suosjećam s Nikom Kovačem, jer je potrošen još jedan kvalitetan trener hrvatskih korijena koji je mogao puno doprinijeti hrvatskom nogometu. Potrošen je od strane HNS-a. Najavljen je kao dugoročan projekt HNS-a. Zato je ovo iznenađujuće i razočaravajuće iz razloga što Hrvatska još uvijek ima sasvim realne šanse da se domogne one pozicije koja direktno vodi na plasman u Francusku - izjavio je Štimac te povukao paralelu o sličnosti situacije kada je 'njegova Hrvatska' izgubila na gostovanju kod Škotske te ovaj sadašnji poraz na gostovanju kod Norveške:

- Na žalost igrače nikada ne smijete kritizirati ili ih previše javno eksponirati, odnosno upirati prstom u njih kao glavne krivce. Slične su situacije bile, tu ste u pravu jer su približni protivnici bili. I Škotska i Norveška su dva čvrsta protivnika protiv kojih ne možete igrati bez duela, bez jednake agresije sa kakvom oni ulaze u utakmicu pa tek onda može doći do izražaja vaša tehnička opremljenost. Međutim, ponavlja se u Hrvatskoj sve ono što se događa zadnjih desetak godina kada je u pitanju, ono što je krucijalno, ono što je najvažnije kada su utakmice hrvatske reprezentacije u pitanju, a to je atmosfera koju sami kreiramo oko reprezentacije. Atmosfera koja bi trebala nadahnjivati igrače da daju svoj maksimum, koja bi ih trebala nositi u tim utakmicama dok nose hrvatski dres i promoviraju hrvatsku državu. Toga već dugi niz godina nema u Hrvatskoj kada igra reprezentacija - rekao je Štimac koji je kratko odgovorio na pitanje i bi li se opet javio za mjesto izbornika:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Na to ću pitanje odgovoriti ukoliko me netko pozove - kratko je poručio Štimac uz dodatak kako ' bez onog zajedničkog duha i pozitivne atmosfere koja krasi reprezentaciju neće biti ni uspjeha'. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...