Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Štimac: U HNS-u su promjene nužne, a treba krenuti od glave

None Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Naši reprezentativci nerado dolaze na utakmice i nose hrvatski dres jer znaju što ih očekuje, igraju stalno pred praznim stadionima, huliganizam je u porastu cijelo vrijeme, kaže Štimac u Otvorenom

Brutalan napad na Marija Cvitanovića bio je tema u jučerašnjoj emisiji HRT-a Otvoreno, a između ostalih kod Mislava Togonala gostovali su i povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković te bivši hrvatski izbornik i jedan od najžešćih oponenata aktualne vladajuće strukture u nogometnom savezu Igor Štimac.

- Mogu potvrditi i staviti ruku u vatru za ono što je Mario Cvitanović rekao da nema nijednu crnu točku u svom privatnom životu. Dakle, moramo vezati ovaj događaj za sportski dio njegova života, odnosno funkciju koju obnaša - rekao je Štimac.

Pogledajte prilog o napadu na Cvitanovića

Duže se već u javnosti spominje smjena Šukera s vrha HNS-a, a tema je ponovno aktualizirana nakon što je Dario Šimić rekao kako bi se mogao u budućnosti kandidirati za mjesto Šukerova nasljednika. Jedan važan glas već je dobio.

-  Ne mogu podržati ono što je Šuker napravio proteklih godina jer HNS se nije pomaknuo s mjesta. Odnosi su jednaki kao prije, u mnogim segmentima puno gori nego što su bili. Naši reprezentativci nerado dolaze na utakmice i nose hrvatski dres jer znaju što ih očekuje, igraju stalno pred praznim stadionima, huliganizam je u porastu cijelo vrijeme… Taj nogomet koji mi ovdje proživljavamo i živimo ne donosi više ništa dobro, nikakvu radost, nikakvo veselje. To su dovoljni pokazatelji da se mora mijenjati, krenuti od glave - rekao je Štimac.

No, sila i huliganske metode, jasno je svakom razumnom, ne mogu donijeti ništa dobroga.

- Ništa ne može opravdati nasilje - rekao je povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza Miroslav Marković.

- To su napravili ljudi koji već godinama teroriziraju nogometni klub Dinamo. Ne znam tko su oni, nisam ravnatelj SOA-e, ni Ministar unutarnjih poslova. Tu se radi o zastrašivanju i teroru koji traje godinama - ustvrdio je Miroslav Rožić, predsjednik NO Dinama.

Komentari (25)
  • javio se bandit...

    22. 9. 2017,   07:53
  • kad je bio izbornik nije se bunio!.........................prvo je bilo "nećeš razbojniče", pa kad je postao izbornik svi su mu bili dobri, sad je opet protiv..........................koji je to debelokožac....................mislim da kad bi on postao predsjednik HNS-a još bi plakali za šukerom hahaha

    22. 9. 2017,   12:09
  • kad si bio njihov suradnik nisu ti smetali? aj nestani više, em si loš čovjek em si neznalica.

    22. 9. 2017,   10:13