Obavijesti

Sport

Komentari 74

Stiže nasljednik Luke Modrića: Zlatna lopta Messiju po 6. put?

Stiže nasljednik Luke Modrića: Zlatna lopta Messiju po 6. put?
1

U pariškom "Theatre du Chatelet" večeras će se održati svečanost dodjele 'Zlatne lopte' koju francuski France Football dodjeljuje najboljem nogometašu i nogometašici godine, a Luka Modrić će dobiti 'nasljednika'

VIDEO

Nakon što je Luka Modrić prošle godine odnio nagradu za najboljeg igrača svijeta ispred Cristiana Ronalda i Antoinea Griezmanna, ove bi godine prema svemu sudeći nagradu po šesti put trebao odnijeti Leo Messi! Iako je dodjela tek večeras, izgleda da je već poznato tko će odnijeti nagradu, a napadač Juventusa ponovno neće doći na dodjelu.

I Transfermarkt je već dodijelio ovu nagradu kapetanu Barcelone pa je teško za očekivati da će se do večeras nešto promijeniti, odnosno da je došlo do dvostruke pogreške.

Messi je do sada pet puta osvojio "Zlatnu loptu" (2009, 2010, 2011, 2012, 2015), baš kao i Cristiano Ronaldo (2008, 2013, 2014, 2016, 2017), dok su Francuz Michael Platini, te Nizozemci Johan Cruyff i Marco van Basten po tri puta bili najbolji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bilo kako bilo, od 17 sati počinje proces 'otpisivanja' dijela nominirane tridesetorice sve do broja 11. Nakon toga, nogometaši će oko 19.30 početi pristizati u dvoranu, dok bi novi osvajač 'Zlatne lopte' službeno trebao biti predstavljen oko 22 sata.

Nagrada se dodjeljuje od 1956.

Nagradu je ustanovio novinar France Footballa Gabriel Hanot, koji je 1956. zamolio kolege da glasuju za igrača godine u Europi, a prvi pobjednik bio je Stanley Matthews iz Blackpoola.

Novinari su isprva mogli glasovati samo za europske igrače u europskim klubovima, no 1995. je promjenama pravila dopušteno glasovanje za neeuropske igrače koji igraju u europskim klubovima. Pravila su opet promijenjena 2007. kako bi u konkurenciju ušli igrači bilo koje nacionalnosti i iz bilo kojeg kluba u svijetu.

U ženskoj konkurenciji lani je slavila Norvežanka Ada Hegerberg, no ove godine glavni kandidat je kapetanica svjetskih prvakinja Amerikanka Megan Rapinoe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...